Filmovi valentinovo

Uskoro se približava Valentinovo, dan zaljubljenih i nema ništa ljepše nego uz voljenu osobu pogledati romantični film. Kako Vas odabir filma nebi razočarao i umjesto da se najromatičniji dan u godini pretvori u najdosadniji, donosimo listu 8 najboljih romantičnih filmova sa kojima ne možete pogriješiti:

1. Titanic (1997)

Film titanic
Titanic je film o ljubavnoj priči po istinitom događaju za vrijeme najtragičnije nesreće svih vremena. Leonardo DiCaprio i Kate Winslet glumačke su zvijezde u glavnim ulogama kao Jack i Rose koji se zaljube dok se pokušavaju spasiti za vrijeme najvećeg brodoloma svih vremena.  Kultna romansa koju morate pogledati.

2. Amélie (2001)

Amelie

Predivna romantična komedija sa odličnim soundtrackom i Audrey Tautou u glavno ulozi kao Amelie, djevojci koja nije poput ostalih. Kad odraste, postaje konobarica u Montmartre baru koju vodi bivša plesačica. Amelie uživa u jednostavnim životnim trenutcima sve dok ne otkrije da joj je cilj u životu pomoći drugima. U tu svrhu, ona otkriva sve vrste trikova koje joj omogućuju da intervenira anonimno u živote drugih ljudi, uključujući oca i njezinog hipohondrijskog susjeda. No, najteži slučaj Amelie postaje Nino Quicampoix, zaposlenik u sex videoteci koji prikuplja fotografije bačene kraj fotografskog aparata na kovanice.

3.The Notebook (2004)

Notebook film
Notebook je najbolji romantični film 21. stoljeća. Ako niste obavezno ga pogledajte za Valentinovo. Ostarjeli Noah (Ryan Gosling) svakodnevno posjećuje Allie (R. McAdams) svoju senilnu ženu koja boravi u staračkom domu. Svakodnevno joj dolazi čitati priču zapisanu u staroj bilježnici u kojoj je detaljno opisan život mladoga para iz četrdesetih godina čija je strastvena veza bila prekinuta nakon što su se razdvojili tijekom Drugog svjetskog rata. Među glavnim razlozima rastanka, osim rata bili su prigovori Allieinih roditelja, pripadnika visoke građanske klase, koji su smatrali da Noah nije onaj pravi za nju. Sedam godina kasnije par se ponovno pronašao i, iako shvaćajući da su im se životni putevi potpuno razišli, oni ne mogu odoljeti a da si ne pruže drugu priliku…

4. Casablanca (1942)

Film casablanca

Fantastičan kultni klasik i jedan od najboljih romantičnih filmova svih vremena. Još jedna ljubavna priča za vrijeme drugog svijetskog rata u romantičnom gradu Parizu. Humphrey Bogart je Rick, vlasnik iseljeničkog kluba u Maroku, koji je skrivao slomljeno srce nakon što mu je draga (Ingrid Bergman) nestala s njegove strane Pariza koji su napali nacisti. Nakon nekog vremena ponovno uđe u njegov život a tada nastaju iskre…

5. LA LA LAND (2016)

LA LA LAND

Još jedna romanca nominirana za oscara sa Ryanom Goslingom (Sebastian) i Emmom Stone (Mia) u glavnim ulogama. Mia želi biti glumica a Sebastian je Jazz glazbenik u gradu koji je poznat po slomljenim srcima. Radnja ovog originalnog mjuzikla odvija se u Los Angelesu i opisuje radost i bol u svakodnevnom životu prema ostvarenju ciljeva. Svakako preporuka za Valentinovo.

6. Midnight in Paris (2011)

film ponoć u parizu

Ponoć u Parizu je romantična komedija sa dozom fantazije koju je napisao i režirao veliki Woody Allen. Mjesto radnje najromantičniji grad na svijetu Pariz. Film prati scenarista Gil Pendera, koji je prisiljen suočiti se s nedostacima svog odnosa sa svojom materijalističkom zaručnicom i njihovim divergentnim ciljevima, koji postaju pretjerani dok putuje u prošlost svake noći u ponoć. Film istražuje teme nostalgije i modernizma.

7. 50 First Dates (2004)

50 prvih spojeva
Henry Roth (Adam Sandler) je čovjek koji se boji predanosti dok ne upozna lijepu Lucy. Bio je stalno ostavljan dok ju nije upoznao pa je Henry pomislio da je konačno pronašao djevojku svojih snova dok ne otkrije da ima kratkotrajni gubitak pamćenja i da ga zaboravi već sljedećeg dana.

8. Breakfast at Tiffany’s (1961)

Doručak kod Tiffany film

Vrhunski klasik koji mrate pogledati. Pisac Paul Varjak se preselio u stan u New Yorku i zainteresira ga njegova lijepa čudna susjeda Holly Golightly. Hollyjev način života zbunjuje i fascinira Pavla; u javnosti je seksi i nezasitna u partijanju, ali kad su sami ona se mijenja u slatku i ranjivu djevojku. Odlične lokacije, garderoba, muzika.

 

Sa niti jednim od navedenih filmova nećete pogriješiti, osim romantičnih filmova pronađite i romantične poruke i čestitke za Valentinovo.

Povezane objave

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

1 Komentari

  1. […] Film prati nekoliko različitih priča, tačnije osam parova, od kojih svaki ima samo jedan cilj, biti voljen, raditi ono što voli, a sve to raditi za vrijeme Božića. Definitivno spada u kategoriju Najbolji Božićni filmovi a možda čak i nabolji romantični filmovi. […]