Prije deset godina, Cambi je pjevao na ispraćaju djevojčice Nore Šitum koja je svojom pričom uspjela ujediniti Hrvatsku. Sada su odlučili obilježiti desetljeće rada Zaklade Nora Šitum humanitarnim koncertom. Pridružite nam se na izvanrednoj večeri ispunjenoj glazbom i emocijama, a više detalja pogledajte u prilogu In magazina!

Prvih deset godina postojanja Zaklade Nora Šitum karakterizira nada, ljubav i borba za mlade živote suočene s malignim bolestima, a upravo je Norina inspirativna priča povezala cijelu Hrvatsku.

Đana Atanasovska, majka Nore, govori o životu s gubitkom i teškoćama koje prate takvu situaciju. “To je život obilježen usponima i padovima svakog dana. Prva misao prije spavanja i prva misao nakon buđenja uvijek je Nora. Mi nastavljamo nositi njeno ime i provoditi njenu misiju kroz našu zakladu”, kaže Đana.

Nora Šitum Foundation tijekom cijele godine prikuplja sredstva kako bi pomogla obiteljima i djeci koja se suočavaju s malignim oboljenjima. “Ponekad roditelji samo žele razgovarati s nekim tko je prošao kroz istu situaciju. Znaju da smo i mi prošli isto, pa je već sama ta podrška dovoljna. Dio naše podrške bila je i česta posjeta na Rebro, gdje bih se susretala s roditeljima, grlila ih i plakala s njima”, dodaje Đana.

Humanitarni koncert bio je prilika za Zahvalu svim volonterima, sponzorima i obiteljima koji su podržavali rad Zaklade Nora Šitum.

Članovi Cambija imaju posebnu vezu s Zakladom. “Kada je Nora, nažalost, preminula 2013., njena obitelj nas je kontaktirala da otpjevamo na njenom ispraćaju. To je ostala posebna veza koja traje do danas, a možda je to jedan od razloga zašto smo danas ovdje”, kažu članovi Cambija. Trojica članova benda su roditelji i priznaju da je to promijenilo njihov život.

Ovaj nevjerojatan koncert glazbe i solidarnosti ostavio je dubok trag, podsjećajući nas na snagu glazbe i humanosti.

Cijeli događaj možete vidjeti u prilogu In magazina!

Ne propustite IN magazin koji se emitira od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV. Ako propustite emisiju, možete je besplatno pogledati na novatv.hr.

 

Piše: Showbuzz

Related Article