HRT je objavio vijest o završetku Globotomije, radijske emisije koja je prekinuta nakon 25 godina emitiranja, izazivajući veliku reakciju slušatelja na društvenim mrežama.

“Hrvatski radio s ponosom ističe emisije koje su bile omiljene među slušateljima tijekom 25 godina. No nažalost, s vremenom dolaze odluke autora i urednika o novim životnim izazovima ili zasluženom odlasku u mirovinu. Zbog toga se uvijek moraju stvarati nove emisije i formati koji će biti predstavljeni našim slušateljima već sljedeći tjedan. Zahvaljujemo iznimnim urednicima i autorima Globotomije na 25 godina zabave slušateljima HR2”, poručili su.

Nisu otkrili što će se točno emitirati umjesto Globotomije.

Emisiju su vodili Fodor i Tomović

Nakon 25 godina emitiranja, radijska emisija Globotomija, koju su vodili Mirko Fodor i Andro Tomović, ugasio se na HRT-u.

“Nakon punih četvrt stoljeća, došlo je vrijeme za rastanak. Odlazimo u povijest radija. Sutra od 10:00 do 13:13 budite svjedoci vremena s posljednjom Globotomijom u povijesti. Zbogom!”, objavljeno je jučer na Facebook stranici Drugog programa Hrvatskog radija.

Ova objava izazvala je mnoge reakcije nezadovoljnih slušatelja, kako se može vidjeti iz komentara: “Pa da! Sve što je dobro treba uništiti u ovoj državi!!!”, “Šteta, vozio bih i do kraja svijeta slušajući Globotomiju na radiju…”, “Nakon godina slušanja Globotomije, nadam se da je ovo još jedna njihova sala! Ne mogu vjerovati…”, “Šteta, to je bila jedna od najboljih radijskih emisija”, “Ako je ovo istina, za mene je HR2 mrtav”, “Velika šteta. Jedini razlog zbog kojeg sam se okretao na HR”.

Emisija se emitirala petkom od 10:00 do 13:30.

Piše: Index.hr

Related Article