Belgijska princeza Elizabeta, prva na redu za belgijsko prijestolje, obilježila je važan trenutak u svom životu prisegom kao vojna časnica. Ovo nasljeđuje obiteljsku tradiciju njenog oca, kralja Filipa, kao i četvero prijestolonasljednika prije nje. Prijestolonasljednica je položila prisegu na Kraljevskoj vojnoj akademiji u Bruxellesu, iskazavši svoju vjernost kralju, ustavu i zakonima belgijskog naroda.

Elizabeta je postala prva belgijska prijestolonasljednica koja je položila prisegu na tri službena jezika – nizozemski, francuski i njemački. Ova ceremonija je obeležena prisustvom kralja Filipa i kraljice Matilde. Ovaj poseban trenutak je omogućen ustavnim amandmanom iz 1990-ih koji je ženama dao pravo da nasljeđuju belgijsko prijestolje.

Prethodnih 170 godina, svi prijestolonasljednici su prvo položili vojnu prisegu prije nego što su postali šefovi države u Belgiji. Važno je napomenuti da kralj u Belgiji ima simboličku ulogu.

Ovaj povijesni dan za belgijsku princezu Elizabetu označava početak njenog puta prema prijestolju. Ostanite u toku sa najnovijim vijestima o belgijskoj kraljevskoj obitelji na Showbuzz.

Related Article