Zagrebačka grupa Adastra ima novi album i priča koja će vas dirnuti. Pjevač benda Jerko Marić otvoreno je progovorio o tome kako je jednom beskućniku pružio krov nad glavom i zašto se bend vratio svojim korijenima u novom albumu.

Nasilje nad ženama je tema kojoj Adastra posvećuje pažnju već dugi niz godina. Njihov album “Tanki zid” bavi se podizanjem svijesti o ovom važnom društvenom problemu. U intervjuu za In magazin, Jerko Marić ističe važnost nježnosti prema ženama i poziva na otvoreno razgovaranje o nasilju nad njima.

Novi album benda nosi naziv “Tajni prolaz” i vraća njihov zvuk korijenima. Jerko Marić govori o tome kako je album inspiriran zvukom rocka iz 2000-ih, koji smatra najintrigantnijim glazbenim razdobljem. Pjesma “Nabujala rijeka” s njihovog prvog albuma postala je internacionalni hit, što Jerka čini izuzetno ponosnim.

Adastra je također poznata po svojoj angažiranosti u društvenim pitanjima. Pjesma “Surovi grade” postala je himna protiv nasilja među mladima, a bend je organizirao i mnoge koncerte za pomoć beskućnicima. Jerko je čak jednom beskućniku ponudio krov nad glavom. Iako ne voli previše pričati o tome, smatra da je to prirodna stvar učiniti za druge ljude.

Osim ozbiljnih tema, Adastra također ima talent za ljubavne stihove. Njihova nova pjesma “Ona pored mene” govori o njihovoj snazi ljubavi u teškim vremenima. Iako je Jerko prije najavljivao vjenčanje tijekom pandemije, priznaje da je doživio ljubavni brodolom i sada je slobodan.

Adastra ima ideju za novu pjesmu koja će se baviti usamljenošću mladih i djece u Hrvatskoj. Jerko želi progovoriti o ovoj temi kojoj se ne pridaje dovoljno pažnje.

Adastra je bend koji svoju platformu koristi za rješavanje ozbiljnih društvenih problema, ali također pronalazi inspiraciju u ljubavi i vraća se svojim korijenima. Njihova glazba i poruke i dalje dopiru do publike i ostavljaju snažan utjecaj.

Piše: Showbuzz

Related Article