Toma Zdravković, poznati srpski pjevač, bio je jedan od tri brata. Dok je većina ljudi upoznata samo s jednim bratom zahvaljujući filmu “Toma”, malo tko zna da je Toma imao još dva brata – Aleksandra i Ivana. U ovom članku otkrivamo njihovu priču i kako su živjeli.

Nakon nedavnog ponovnog prikazivanja filma “Toma”, javnost je iznimno zainteresirana za privatni život Tome Zdravkovića. Međutim, rijetko tko zna da je pored poznatog brata Novice, Toma imao još dva brata – Aleksandra i Ivana. Iako se o Ivanu proširila priča prije nekoliko godina u medijima, mnogi su se iznenadili zbog nevjerojatne sličnosti s Tomom. Svoju priču je podijelio i srpski Blic, objavivši fotografiju Ivana.

Ivan i Toma su neko vrijeme živjeli zajedno u Beogradu, a Toma je bio Ivanov oslonac u mnogim situacijama. Ivan je nekad radio kao službenik jugoslavenske carine, ali zahvaljujući svom legendarnom bratu, dobio je posao i stan. Blic prenosi Ivanove riječi: “Kad se saznalo da mi je rođeni brat, sve je postalo lakše. Jednom prilikom me predsjednik sindikata pitao: ‘Ivane, dovedi Tomu da pjeva na svečanosti i bit ćeš dobro nagrađen.’ Rekao sam to Tomi i on je došao i otpjevao. Sljedeći dan su mi u tvrtki dali ključeve stana.”

Ivan Zdravković je posljednjih godina svog života imao teške trenutke, dok je njegov sin Miki izjavio da je imao ozbiljne zdravstvene operacije. Susjedi su također primijetili da je često bila prisutna hitna pomoć na njegovoj adresi. Nevjerojatna činjenica je da je Ivan Zdravković preminuo u dobi od 90 godina, na isti dan kad je preminuo njegov brat Toma – 30. rujna.

Aleksandar, najstariji brat u obitelji Zdravković, živio je u Negotinu i radio u tvornici. Prema informacijama srpskog lista Kurir, Aleksandar je bio talentiran za glazbu, baš kao i Toma. Jedan od susjeda je podijelio sjećanje na Aleksandra: “Aca je bio dobar prijatelj, volio je sve ljude, baš kao i Toma. Jedina razlika bila je u njihovom ponašanju. Dok je Toma nosio tugu, Aca je uvijek bio nasmejan i spreman za razgovor. Nikada ga nisam vidio u lošem raspoloženju. Svi su voljeli njegov kafanski način života.”

Aleksandar se kasnije oženio i dobio kćerku i sina. Nažalost, njegov sin je imao problema s zakonom i završio u zatvoru. Tragično, sina su poginuli u automobilskoj nesreći, što je potpuno slomilo Aleksandra.

Podsjetimo, 2021. godine je snimljen film “Toma” koji je osvojio mnoga srca i dirnuo mnoge. U filmu je prikazan početak i vrhunac Tome Zdravkovića kao umjetnika, njegove brojne prijatelje iz jugoslavenske umjetničke scene, kao i inspiraciju koju je pronašao u svojim ljubavima i stvaranju nekih od najvećih hitova.


Piše: Showbuzz

Related Article