Henry Thomas postao je svjetski poznat nakon uloge dječaka Elliotta u kultnom filmu E.T. prije četiri desetljeća.

Film E.T., znanstveno-fantastična drama redatelja Stevena Spielberga, snimljen 1982. godine, ostao je jedno od najomiljenijih dječjih filmova svih vremena. I do danas ga rado gledaju i stariji i mlađi gledatelji.

Jedan od glavnih glumaca koji su postali poznati zahvaljujući ovom filmu je Henry Thomas, koji je tumačio ulogu Elliotta. Nakon četiri desetljeća, izgleda potpuno neprepoznatljivo.

Henry i njegova kolegica Drew Barrymore postali su superzvijezde 1980-ih, zahvaljujući ovom filmu. Tada je Henry imao samo deset godina kada je dobio ulogu Elliotta.

Gledatelje je impresionirao svojom emotivnom izvedbom, posebno na kraju filma kada se Elliott rastuženo oprašta od E.T.-ja dok se svemirski brod vraća na njegov planet. Film se smatra jednim od najboljih svih vremena. No, malo je poznato da je Henry bio drugi izbor za ulogu Elliotta.

Naime, drugi je glumac već snimio nekoliko scena, ali je otpušten zbog lošeg ponašanja. Spielberg je morao ponovno održati audiciju, i to je bio trenutak kada je Henry dobio priliku. Taj devetogodišnjak je impresionirao redatelja svojom toplinom i iskrenošću.

Nakon audicije, Henry je dobio ulogu i tako započeo uspješnu glumačku karijeru. No, Henry je zapravo počeo glumiti kako bi izbjegao satove klavira. Spielberg je bio toliko oduševljen njegovim talentom da mu je odmah dodijelio ulogu nakon dirljive improvizacije.

Nakon E.T.-ja, Henry je glumio u filmovima poput “Legende o padu”, “Gusari s Kariba” i “Sjaj”. No, nakon uzbuđujućeg početka karijere, Henry je razmišljao o napuštanju Hollywooda. Nakon što je štrajk pisaca bio uzrok financijskih poteškoća, Henry je čak razmišljao o odustajanju od glume.

Iako je Henry nastavio glumiti, 2019. godine se našao usred skandala nakon što je uhićen zbog vožnje u pijanom stanju. Glasine su govorile da Henry vodi bitku s alkoholizmom, što je uobičajeno među nekadašnjim dječjim glumcima koji su stekli slavu dok su bili mladi.

Unatoč svojim poteškoćama, Henry je uspio ostvariti značajnu glumačku karijeru i ispisati svoje ime u povijest filma. Sada, nakon 40 godina, i dalje nas iznenađuje svojim transformacijama na filmskom platnu.

Piše: Showbuzz

Related Article