Nakon pet spektakularnih rasprodanih koncerata u dvorani Lisinski, klapa Rišpet nastavlja s osvajanjem glazbenih pozornica. Ovaj put, svojim nevjerojatnim vokalima ispunit će zagrebačku Cibonu. U intervjuu za našeg Gordanu Vasilju, otkrili su detalje o nadolazećem glazbenom spektaklu, kao i o svom najvećem izvoru inspiracije – Ivi Amuliću.

Ove jeseni, pravo morsko ozračje stiže u Zagreb s klape Rišpet koja će održati koncert u Ciboni 21. listopada. Ovaj događaj pružit će glazbeno zadovoljstvo svim generacijama, uz mješavinu balada i brzih pjesama koje će vas razveseliti i ispuniti srcem.

”Pozivam sve gledatelje In Magazina da nam se pridruže na našem koncertu. Garantiram vam da ćete se vratiti kući sretni, ispunjeni i veseli. Na programu će biti balade, brze pjesme i plesne izvedbe koje će vas oduševiti. Sigurno će biti fenomenalno jer Rišpetovi koncerti su prave zabave i tulumi!”, poručio je Pero Kozomara, član klape Rišpet. 

Ova izvanredna pjevačka postava, predvođena neumornim Ivinim vokalom, jamči nezaboravne trenutke svim posjetiteljima.

”Ivo je u vrhunskoj formi i nikad se nije osjećao bolje. Mladi momci iz Rišpeta su mu donijeli novu energiju i snagu koja mu je trebala kako bi nastavio svoju glazbenu karijeru. Zahvaljujući njima, Ivo se osvježio i dobio novi polet, kako to kažu u Splitu.”, priča Pero, osnivač klape Rišpet. 

Rišpet je iza sebe imao nevjerojatno uspješnu ljetnu turneju, koja je počela rasprodanim koncertom u Križankama. Taj prvi nastup zauvijek će ostati urezan u sjećanju Ivu Amuliću.

”Imao sam nekoliko manjih zdravstvenih problema, ali to je sad iza mene. Upravo tog jutra prije samog nastupa, završio sam u prvoj pomoći u Ljubljani gdje su me osvježili s infuzijom i drugim postupcima. Bez obzira na to, koncert je na kraju bio izvanredan. Kod nas nema propusta!”, otkriva Ivo Amulić. 

Rišpetov posljednji singl ”Pitali me anđeli”, kojeg su premijerno izveli na Melodijama Jadrana, već 11 tjedana dominira na top ljestvicama najslušanijih pjesama u Hrvatskoj. Pitamo osnivača klape, Peru Kozomaru, kako uspijevaju nizati hit za hitom.

”Potrebno je puno rada i vremena. Treba provesti sate za klavirom, baciti hrpu pjesama u smeće i imati svoj mali žiri u obliku sina i supruge koji će odabrati i ocijeniti jesu li pjesme dobre. No, ono što je meni najvažnije je tekst. Tekst mora biti inspirativan i kvalitetan. Stavljam puno pažnje na detalje.”, otkriva Pero Kozomara. 
A što se dogodi kad mu sin i supruga kažu da pjesma nije dobra?

”Moram priznati da poludim! Kako vam se ne sviđa? Meni je savršena. Što vam smeta? Možda niste shvatili refren onako kako trebate. Moj sin, posebno, je zahtjevan jer je izložen raznim glazbenim žanrovima, sluša sve – naše i strane pjesme. Vrlo je stroga sudac. Tata, dobro je, ali možeš bolje. Refren mi nije dovoljno dobar. A meni se refren čini sjajnim.”, ispričao je Pero Kozomara. 

Nakon što su prije 3 godine rasprodali Spaladium arenu, članovi Rišpeta ponovno će nastupiti u Splitu, ovaj put na Gripama, povodom Dana žena. Tu je Ivo Amulić prvi put nastupio uz Tutti frutti, a tada je Severina još bila relativno nepoznata javnosti, ali je svojevrsnom duhovitošću uspjela osvojiti publiku.

”Duh je bio tako uzbuđen da se jedva moglo disati. Nadam se da se to neće ponoviti. Ali moram podijeliti jednu anegdotu. Tada sam živio samo 100 metara od dvorane Gripe, pa sam otišao na krov svoje zgrade i promatrao kako ljudi popunjavaju dvoranu. Zatim sam sišao, otišao u dvoranu i odradio koncert. Bio je vrhunski.”, kaže Ivo Amulić. 

Markantni Splićanin uskoro će proslaviti 61. rođendan, ali njegov je glas i dalje snažan kao u mladim danima. Pjevač priznaje kako ga je njegova trogodišnja kćerkica Dina pomladila i donijela puno sreće u životu.

”Kada je Dina došla, sve se promijenilo. Počeo sam koristiti ruke i noge kako bih se igrao s njom. Morao sam se doslovno puzati po podu. Dina mi je donijela toliko radosti i sreće, a time je i moj obiteljski život postao puno zanimljiviji.”, otkriva Ivo. 

Zanimljivo će biti i 21. listopada, kada će Ivo i članovi klape Rišpet po prvi put nastupiti u koncertnoj dvorani Dražen Petrović.

”Dragi prijatelji, dođite i podržite nas jer mi zaista živimo za takve trenutke. Želimo vas oduševiti svojim glazbenim izvedbama i pružiti vam nezaboravno iskustvo”, poručuje Ivo Amulić. 

 Gledajte IN magazin od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

Piše: Showbuzz

Related Article