U Šibeniku je započelo snimanje dugometražnog filma “Nešto jače od mene – priča o Draženu Petroviću”. Redatelj Danilo Šerbedžija prenijet će fenomenalni duh i karakter Dražena Petrovića na veliko platno. Film će obuhvatiti sve važne faze života ovog legendarnog košarkaša – od djetinjstva i odrastanja u Šibeniku, do uspješne karijere u Europi i SAD-u, ratnog perioda, romantičnih veza i tragične smrti.

Ljubo Zdjelarević i Ivor Šiber iz produkcijske kuće Kinoteka su autori i producenti ovog projekta. Uz njih su RTG Pictures iz SAD-a, Living pictures iz Srbije i produkcijska kuća December iz Slovenije kao koproducenti. Snimanje filma zahtijeva angažman više od sedamdeset filmskih radnika koji su posvećeni tome da snime priču o Draženu na najbolji mogući način. Kamera je povjerena direktoru fotografije Anti Cvitanoviću.

Snimanje filma započelo je na Baldekinu u Šibeniku, mjestu koje je obilježilo Draženovo djetinjstvo. Nakon Šibenika, ekipa će pratiti životnu priču košarkaškog velikana na lokacijama u Zagrebu i SAD-u. Građani Šibenika su pokazali razumijevanje za regulaciju prometa koju je film zahtijevao.

Mladi Domagoj Nižić dobio je ulogu Dražena Petrovića, dok će dječaka Dražena glumiti Tonko Stošić. Zrinka Cvitešić će utjeloviti Draženovu majku, a Dragan Mićanović će glumiti Draženovog oca. Lovre Tanfara će glumiti Draženovog starijeg brata Aleksandra Petrovića.

Snimanje filma o Dražen Petroviću već je izazvalo veliko zanimanje javnosti. Planira se da film bude premijerno prikazan 22. listopada 2024. godine, na Dan Dražena Petrovića.

Izvor: Showbuzz

Related Article