Jacques Houdek, poznat po svojim romantičnim pjesmama, nedavno je predstavio novi singl. Osim koncerata, priprema i vokalni Masterclass, koji je prošao kako bi “popravio” svoj glas. U ekskluzivnom intervjuu za In magazin, Jacques je otkrio zašto živi između Hrvatske i Italije te zašto je zaljubljen u romantičnu glazbu.

Unatoč tome što sebe ne smatra romantičnom osobom, Jacquesovu romantičnu stranu možemo čuti kroz njegove pjesme: “Moja romantična strana najviše dolazi do izražaja kroz glazbu, dok sam privatno više praktičan. Pokušao sam pjevati o drugim temama, ali nije mi baš uspjelo”, priznao je Houdek.

Jedan od najvažnijih odgovora na Jacquesove molitve je njegova supruga Brigita, s kojom je u braku već 18 godina. Ona, međutim, odbija sudjelovati u snimanju videospotova: “Brigita je već glumila glavnu ulogu u spotu ”Kraljica” i također su u spotu prikazani kadrovi s našeg vjenčanja. Tako da možemo reći da je sudjelovala u 2 i pol spota”, ispričao je Houdek.

Novi singl Jacquesa Houdeka, “Odgovor”, može postati popularan odabir za prvi ples na vjenčanjima. I tako će Houdek nastaviti iznenađivati kao “reakcija iz torte”. “Dobio sam već nekoliko upita, to je najljepši kompliment. Biti dio nečijeg najvažnijeg i posebnog dana je nevjerojatno”, zaključio je Houdek.

Jacques je već više od 20 godina prisutan na glazbenoj sceni, ali intenzivan raspored koncerata, vjenčanja i vlastite škole pjevanja napravio je svoj danak na njegovom glasu. Zato je odlučio poboljšati svoje vokalne mogućnosti. “Već dvije i pol godine živim na relaciji Hrvatska-Italija, na edukaciji vokala koja se bavi restauracijom glasova. Radi se o obnovi i pomlađivanju već oštećenih glasova zbog pogrešnog korištenja aparata. Tehnika koju koristimo, Lamperti Garcia, zapravo je najstarija metoda u vokalnoj pedagogiji”, objasnio je Houdek.

Jacques vjeruje da se na vokalu treba raditi tijekom cijele karijere, stoga se obratio poznatim profesoricama pjevanja, Lisi Paglini i Marijani Brailla, koje su mu promijenile život. Sada je i dio njihovog tima i dovodi ih u Hrvatsku. “Svima koji imaju poteškoće s pjevanjem, bez obzira na žanr, nudim mogućnost sudjelovanja u našem Masterclassu ovdje u Samoboru. Svi su dobrodošli!”, poručio je Houdek.

Jacques također najavljuje bogatu glazbenu jesen i mnoga iznenađenja. Ne propustite ekskluzivne intervjue i In magazin na Novoj TV, a propuštene emisije možete gledati besplatno na novatv.hr.

Izvor: Showbuzz

Related Article