The Other Black Girl je nova serija koja će vas držati prikovane uz ekran. Bazirana na istoimenom romanu Zakiye Dalile Harris, ova dramska triler serija je idealna za ljubitelje misterija i trilera.

Kreirana od strane Zakiye Dalile Harrisa i Rashide Jones, serija istražuje rasnu nejednakost i toksičnu uredsku politiku. Također, bavi se skrivenim stvarnostima seksizma i rasizma na radnom mjestu, što često uništava samopouzdanje mladih uposlenika.

The Other Black Girl balansira humor i ozbiljne teme na vrhunski način. Serija ima jednostavnu režiju i zaplet koji je lako pratiti, te se fokusira na ključne likove koji su zaista bitni za priču. Narativ i scenarij su izuzetni, a scene iz prošlosti i noćne more doprinose mističnosti i atmosferi cijele serije.

Glavnu junakinju Nelle sjajno tumači mlada glumica Sinclair Daniel, dok je uloga Hazel povjerena Ashleigh Murray. Ostatak glumačke postave također pruža sjajne performanse, a posebno se ističe Eric McCormack (Will&Grace) kao zloglasni CEO izdavačke kuće.

The Other Black Girl je serija koja će vas osvojiti od prve epizode. Njena kombinacija komedije, horora i intrigantne drame s ozbiljnim temama privući će vas i držati napetima. Ova serija nam još jednom pokazuje da ljudi često sude na osnovu boje kože i porijekla. Toplo preporučujemo da je pogledate.

Piše: Showbuzz

Related Article