Napokon, nova balada je pred nama! Pavi iznimno dobro leži ovaj glazbeni stil, zbog jedinstvenog načina na koji njezin prepoznatljiv glas prenosi emociju i zahvaljujući tome, pjesma ostaje u uhu već nakon prvog slušanja.

Velika je očekivanja za Pavinu novu pjesmu “Nisi tu”, a zanimljivo je da je kantautorica tu pjesmu napisala još kao mala djevojčica. Priznaje da tada nije bila svjesna o čemu točno govori.

“ ‘Nisi tu’ je pjesma koja je nastala dok sam bila dijete, jednog popodneva dok sam svirala klavir i nekako se sama napisala. Stihovi su se prirodno slagali jedan za drugim, osjetila sam onaj poseban adrenalin koji samo stvaranje nečeg novog može probuditi. Završila sam ju i bila sam vrlo zadovoljna. No, odmah nakon toga, počela sam sumnjati u sebe. Pitala sam se je li dovoljno dobra, jesam li svjesna o čemu pjesma govori, zašto pišem o tako teškoj temi kada je nisam proživjela… Nakon što sam je podijelila s nekoliko ljudi, stavila sam ju u jedan folder i zaključala među ostalim datotekama na laptopu”, objasnila je.

Tko zna koliko dugo bi ta pjesma ostala tamo da Pava nije doživjela zanimljiv obrat.

“Nekoliko godina kasnije, bavim se glazbom, imam album iza sebe. Zajedno s mužem, koji je ujedno i producent, pregledavam hard disk sa svim folderima s mog starog laptopa i naišli smo na folder ‘PAVA pjesme’. Otvorili smo ga s očekivanjima da ćemo naletjeti na moje stare dječje pjesme i nasmijati se početničkom skladateljstvu. No, umjesto toga, pronašli smo ovu pjesmu. Samo smo se pogledali i sve nam je postalo jasno”, ispričala je Pava.

Pjesma je dobila potpuno novu dimenziju i ozbiljnost, koju sada malo starija i zrelija Pava može prenijeti na način koji ova pjesma zaslužuje. Pava se nada da će pjesma biti utjeha svima koji su izgubili neku voljenu osobu, a onima koji nisu, neka ih potakne da još više cijene svoje najmilije. Autor sjajnog aranžmana je Saša Miočić, a na pjesmi su gostovali članovi Pavinog benda te Daria Hodnik koja je uz Đuru Ravenšćaka otpjevala prateće vokale.

“Nisi tu” je druga pjesma s Pavinog novog albuma “Osmijehom”, koji je najavljen s jednim od njenih najuspješnijih singlova “Kraj mene”. Taj singl je dospio na 4. mjesto HR TOP 40 ljestvice. Spot za baladu “Nisi tu” je jedan od vizualno najljepših koje je Pava do sada snimila, a za suradnju je odabrala Tina Majnarića kako bi estetika, profinjenost i umjetnička vrijednost došli do izražaja u ovoj pjesmi koja je vrlo važna za autoricu.

Svojim prethodnim albumom “Prvi koraci” i odličnim koncertom u Tvornici kulture, mlada pjevačica već ima mnogo obožavatelja svog glazbenog izričaja, što je potvrđeno nagradama za izvrsnost i silnim pohvalama kritičara i glazbenih urednika.
 

 

Piše: Showbuzz

Related Article