Jedan od najpopularnijih klasičnih instrumentalista današnjice, Stjepan Hauser, najavljuje koncert u zagrebačkoj Areni 25.10. Hauser, poznati violončelist, je svojom glazbom uspio približiti klasičnu glazbu široj publici i napuniti najveće svjetske dvorane. Njegova turneja “REBEL WITH A CELLO” nastavlja se kroz naredne tjedne u kojima će nastupati diljem Europi, a jedno od njegovih zaustavljanja bit će i u Zagrebu.

U intervjuu kod Ane Radišić, Hauser je otkrio da će se na samostalnoj turneji predstaviti u drugačijem izdanju i pokazati svoju romantičnu, senzualnu i latino stranu. “Ovo je nova priča. 2Cellos je bio rock show, a sad ću ispoljiti svoju romantičnu, senzualnu, latino stranu. Sad pokazujem svijetu sve ono što nisam kroz 2Cellose i ljudi će sigurno otići ispunjeni s nastupa”, najavio je Hauser.

Hauser je također podijelio svoje početke u glazbi, koja potječu iz obitelji koja je uvijek slušala klasičnu glazbu. Unatoč financijskim izazovima, Hauser je bio odlučan u svojoj karijeri i nije odustajao od ostvarivanja svojih snova. “Nisu vjerovali u mene, ali to me nije spriječilo da ustrajem. U osnovnoj školi su mi se rugali, ali danas se družim s nogometašima, Messijem, Ronaldom, sviram na Zlatnoj lopti, finalu Lige prvaka…”, izjavio je Hauser.

Hauser je postigao planetarni uspjeh zahvaljujući svojim jedinstvenim obradama poznatih svjetskih hitova. Kroz svoju karijeru surađivao je s brojnim velikim glazbenim zvijezdama poput Red Hot Chilli Peppersa, U2 i Eltona Johna, ali izdvojio je suradnju s Oliverom Dragojevićem kao posebno značajnu. Hauser ističe da mu je normalnost i jednostavnost Olivera bila inspirativna.

Unatoč nekim negativnostima koje dolaze s planetarnom slavom, Hauser se naučio nositi s medijima i ističe ljepotu svog posla i priliku da živi svoj san. “Lijepo je biti Stjepan Hauser jer živiš svoj san, radiš ono što voliš, putuješ, gledaš najljepša mjesta na svijetu”, zaključuje Hauser.

Stjepan Hauser će svoj koncert u zagrebačkoj Areni održati 25. listopada. Više informacija o koncertu možete pronaći na ovoj poveznici.

Related Article