Nedavno je Jelena Karleuša, poznata srpska umjetnica, prošla kroz tri operacije i završila u komi. Unatoč tome, odlučno je odbila kemoterapiju zbog straha od nuspojava. Karleuša je, nakon dovršetka operacija, opisala svoju borbu s nevjerojatnim bolovima. “Bolovi su bili nevjerojatni, ali uspjela sam se izboriti s njima. Trenutno sam u fazi oporavka i nadam se povratku u normalu”, izjavila je Karleuša.

Druga slavna srpska umjetnica, Marina Abramović, nedavno se otvoreno suočila sa svojim zdravstvenim problemima. U proteklih nekoliko mjeseci Marina je prošla kroz tri operacije, devet transfuzija krvi i završila u komi nakon operacije koljena. Nakon šest tjedana provedenih u bolnici, Marina je podijelila svoju borbu s bolovima i oporavkom.

Marina Abramović, koja je proslavljena po svojim kontroverznim umjetničkim radovima, poput ležanja golih na podu galerije sa ljudskim kosturom, izjavila je za The Guardian: “Iako su bolovi bili nevjerojatni, odlučila sam ne uzimati opijate kako bih imala potpunu svijest o svom tijelu i naporila se da se brže oporavim. Inače, vjerojatno bih i dalje bila u bolnici.”

Marina Abramović nedavno je otvorila retrospektivnu izložbu svojih radova u londonskom Royal Academy of Arts, koja uključuje skulpture, videa, instalacije i performanse. Unatoč svojim zdravstvenim problemima, Marina se veseli svakom novom danu i planira nastaviti stvarati umjetnost.

Piše: Showbuzz (izvor)

Related Article