Emil Minty postao je poznat po svojoj ulozi u filmu “Mad Max: Divlji bojevnik”, ali je od tada napustio glumačku karijeru.

Kultni film “Mad Max: Divlji bojevnik” je omiljeni film iz istoimene franšize, a Emil Minty je ostvario zapaženu ulogu kao divlji pustinjski dječak koji je osvojio srca gledatelja. Ovaj danas 51-godišnji glumac je najpoznatiji po toj ulozi, iako je u filmu igrao uz Mela Gibsona.

Unatoč važnoj ulozi i značaju u filmskoj povijesti znanstvene fantastike, Minty se nakon toga nije zainteresirao za daljnju glumačku karijeru. Iako nije puno govorio u filmu, brzo je stekao prijateljstvo s glavnim likom Maxom nakon što ga je spasao od smrti. Minty je zapravo bio i glavni narator filma.

Kada je snimio “Mad Max: Divlji bojevnik”, Minty je imao samo devet godina. Nakon toga je glumio u nekoliko australskih televizijskih i filmskih produkcija prije nego što se povukao iz svijeta glume u dobi od 18 godina.

Nakon završetka glumačke karijere, Minty je postao vlasnik draguljarnice u Sydneyju. Danas je otac dvoje djece i rijetko se pojavljuje u javnosti. Zadnji put je viđen 2016. godine na izložbi Winter Con New York Comic and Sci-Fi, gdje je družio se s kolegama iz filma i obožavateljima. Nakon toga je postao rijedak gost na javnim događanjima.

Piše: Showbuzz

Related Article