Upoznajte najstarije domaće izvođače koji se jednostavno ne odriču scene. Bez umora nastupaju i i dalje uživaju u druženju s publikom. Ovi ultimativni džentlmeni su i nepopravljivi šarmeri koji su posvećene minute In Magazina.

Puni manira, životnog žara i ljubavi prema glazbi – upoznajte legendarni šarmere domaće scene, neki od njih će uskoro proslaviti moćnih 95 godina!

U siječnju će jedan gospodin, šarmer i legendarni šansonijer Jimmy Stanić proslaviti svojih moćnih 95 godina. No, ne planira se povući s scene. Nedavno je potvrdio svoju nevjerojatnu vitalnost fantastičnim nastupom u Klovićevim dvorima.

“Ja sam uvijek pripremljen i oni se čude kako još uvijek pjevam u tim godinama. A tajna je u tome što uvijek pjevam. Ne vježbam kao neki u teretani, ne radim to, ali doručak je uvijek broj jedan i sve po redu – doručak, ručak, večera. Ali ne jedem puno, znate… Znate koliko imam kilograma? 70!”, otkrio je Jimmy s dozom humora.

Miro Ungar, Jimmyev kolega koji je 9 godina mlađi, upoznao je Jimmyja davne ’56. godine. Jimmy je već duže vrijeme pjevao po zagrebačkim plesnjacima, dok je Miro tek počinjao. “Tada smo se upoznali i tada smo se redovno družili na špici”, prisjetio se Miro.

Možda više ne odlaze na špicu, ali se sigurno ne opraštaju od pozornica. Miro Ungar, umjesto šarmera, više preferira izraz “šmeker”. “Šmekera uvijek ima i njih je uvijek bilo. Ja sam pjevao pjesmu ‘Zagreb i ja’ – dva šmekera. Mi smo šmekeri Zagreba. Volimo život, volimo glazbu, pjesmu, ples, ljubav, ali i hranu”, kaže Miro s osmijehom.

Umirovljeničke dane bez glazbe i publike ne može zamisliti ni Drago Diklić, tvorac brojnih evergreena. “Ja sam volio pjevati po klubovima. To je drugačiji osjećaj. Ovako veliko je zgodno, ali ovo je prigoda da se skupe prijatelji i da svi zajedno uživamo”, zaključio je Drago.

Njihovi koncerti vraćaju nas u predivnu prošlost zagrebačkih plesnjaka. To je mjesto gdje se ovi vječni mladići i šarmeri okupljaju i uživaju u šali.

Hrvoje Hegedušić, koji se približava 90. godini, također se ne odriče pjesama i festivala. Đorđi Peruzović, najmlađi među njima u dobi od 83 godine, ovog ljeta se oprostio od Splitskog festivala, ali nikada se neće povući s nastupa. “Ja ću još uvijek pjevati. 60 godina je previše. Splitski festival je bio alfa i omega za mene i nastupao sam na svim festivalima bivše države. Počeo sam 1963. godine i završio u ovom stoljeću. To je dugi niz godina. Osvojio sam mnoge nagrade i nemam razloga žaliti”, smatra Đorđi.

Publika koja je uz njih odrasla, plesala i zabavljala se također nema razloga za žaljenje. Oni su nas podučili što znači biti nepopravljivi šarmeri, ali i veliki gospodini.

Ukoliko ste propustili emisiju, pogledajte je besplatno na novatv.hr.

Piše: Showbuzz

Related Article