Upoznajte Mihaela Kvorku, talentiranog glazbenika iz Zagreba koji se sprema ostaviti značajan utjecaj na glazbenu scenu svojim drugim singlom, ‘Vjerujem u laž’. Inspiriran legendarnim Lennyjem Kravitzom, Mihael kombinira svoje glazbeno umijeće s impresivnom inovacijom u stvaranju glazbenog videa.

Pored zapanjujuće sličnosti s Lennyjem Kravitizom, Mihael ističe svoj talent za sviranje više instrumenata na način koji podsjeća na Kravitizov jedinstveni pristup glazbi.

Pjesma ‘Vjerujem u laž’ svjedoči o Mihaelovoj raznolikosti, prikazujući njegovo sviranje klavijatura i harmonizirajuće prateće vokale, koji podsjećaju na prepoznatljiv stil Kravitiza.

Ono što čini ‘Vjerujem u laž’ izvanrednom su zarazni ritmovi i izvanredna brass sekcija. Alan Dović na gitari sjaji kao glazbenik, ali također preuzima ulogu producenta, aranžera, skladatelja i tekstopisca, stvarajući zadivljujuću melodiju. Martin Petračić na bas gitari i renomirani hrvatski bubnjar Damir Šomen doprinose dubini pjesme, nastupajući uz najsjajnije zvijezde hrvatske glazbene scene.

Međutim, ono što zaista ističe ‘Vjerujem u laž’ je revolucionarni proces uređivanja videa. Glazbeni video je kreiran korištenjem vrhunske tehnologije umjetne inteligencije (AI), premašujući granice kreativnosti i vizualne priče na način koji je rijedak u hrvatskoj glazbenoj industriji.

Mihael dijeli svoju viziju pjesme, izjavljujući: “S pjesmom ‘Vjerujem u laž’, želio sam istražiti složenost ljubavnih odnosa, istražujući dinamiku između intimnosti i emocionalne udaljenosti. Ova pjesma prikazuje zagonetnu prisutnost jedne osobe u životu druge, ističući univerzalnu temu ljubavi i čežnje.”

Glazbeni video za pjesmu “Vjerujem u laž” sniman je u Studiju KUT, foto, video i dizajn studiju u Zagrebu, kojim vješto upravljaju kreativni dvojac, Sanja Babeli i Igor Cecelja. Sanja Babeli, koja je stručnjakinja za fotografiju i slikanje, kao i eksperimentiranje s modom i kostimografijom, igrala je ključnu ulogu u pretvaranju vizualnog koncepta pjesme u stvarnost. Njezina umjetnička strast, potaknuta slikanjem i kreativnošću, daje jedinstvenu pozadinu poruci pjesme.

Istovremeno, Igor Cecelja je koristio svoju oštrinu u vođenju kamere kako bi postigao savršeno osvjetljenje u studiju. Njegova pažnja posvećena detaljima proširila se i na montažu videa, gdje je njegovo glazbeno znanje zaista došlo do izražaja. Kao kolega glazbenik, pažljivo je usklađivao svaki kadar s ritmom, savršeno nadopunjujući energični ritam pjesme.

Pjesma “Vjerujem u laž” predstavlja Mihaelov uspon na hrvatskoj glazbenoj sceni, otkrivajući ne samo njegov izvanredan talent i jedinstveni stil, već i njegovu sposobnost stvaranja glazbe i vizualnih sadržaja koji duboko dotiču publiku.

Izvor: Showbuzz

Related Article