Lucija Ivšić, poznata kao ŽIVA iz benda Punčke, upravo izdaje svoj album prvijenac. Album će biti predstavljen na koncertu u zagrebačkoj Tvornici kulture 29. rujna 2023. godine. Uz nastup ŽIVE, na koncertu će se pridružiti DJ-ica Ivna Ji i posebni gosti.

Nakon što se preselila u Melbourne tijekom pandemije, Lucija je započela novi glazbeni projekt pod nazivom ŽIVA, donoseći novo svježe glazbeno iskustvo. Njeni rasprodani koncerti u Australiji najavljuju iznimno iščekivanu izvedbu u Hrvatskoj, gdje će izvesti hvaljeni album prvijenac “ŽIVA”.

Album sadrži devet pjesama, od kojih je šest napisano na dva jezika. Lucija Ivšić je sama napisala, snimila i producirala album, dok su aranžmane radili u suradnji s Anjom Tkalec. Pjesme na albumu putuju kroz različite stilske i glazbene pravce, spajajući slavonske korijene i tradicionalne načine pjevanja s coldwave i industrial EBM zvukom. Singlovi “Power”, “Dualism” i “Bad Blood” već su stekli međunarodnu prepoznatljivost i emitiraju se na radijskim postajama i streaming servisima diljem svijeta. Album je dobio vrlo pozitivne kritike od strane utjecajnih australskih medija poput The AU Review i TripleJ koji hvale hipnotičke vokale, kompoziciju i produkciju.

Hrvatski mediji također hvale Lucijin debi album. Siniša Miklaužić ga opisuje kao moderno, alternativno i radiofonično ostvarenje koje predstavlja novu generaciju glazbenika. Vedran Harča piše o hrabrosti i beskompromisnosti albuma, ističući kako nema sličnih albuma na glazbenim scenama susjednih država. Dubravko Jagatić opisuje album kao jedinstvenu kombinaciju elektronike i slavonske narodne glazbe koja je izuzetno privlačna, egzotična, intrigantna i uzbudljiva. Igor Jurilj hvali album zbog svježine mračnih i agonizirajućih zvukova koji su pretočeni u eksperimentalne glazbene forme.

Premijera Lucijinog prvijenca pružit će priliku da se iznova otkrije njen novi smjer u glazbi, a na pozornici će se pridružiti posebni gosti. Večer će zatvoriti DJ-ica i producentica Ivna Ji, koja istražuje eksperimentalne i melodične žanrove elektroničke glazbe te je do sada izdala glazbu za Brokntoys i 20/20 Vision iz UK-a te meksičku Aztlan Records. Ivna Ji je također gostovala na festivalima i klubovima diljem Europe.

Ulaznice za koncert dostupne su po cijeni od 8 eura u pretprodaji i 10 eura na dan koncerta. Možete ih kupiti na Entrio.hr i Eventim.hr ili na svim prodajnim mjestima Entria i Eventima.

Piše: Showbuzz

Related Article