Kako luksuzni brendovi postižu uspjeh? Koja je tajna njihove popularnosti? Upoznajte Tanyu Golešić, hrvatsku dizajnericu koja je pokorila svijet mode i otkrila nam sve.

Tanya Golešić, Hrvatica koja je osvojila svijet luksuzne mode, nedavno je boravila u Hrvatskoj, odakle potječu njeni korijeni. Rođena u Kanadi, Tanya je ostvarila zavidnu karijeru u modnoj industriji.

”Moja najveća inspiracija bila je moja baka. Kad sam došla u Hrvatsku, primijetila sam da Hrvatice posvećuju posebnu pažnju svom stilu i izgledaju izvanredno. Mislim da je to dio naše kulture i da je to nešto čemu bi ostatak svijeta mogao naučiti od nas”, izjavila je Tanya.

Ona je istaknula da Amerikanci i Kanađani vole trošiti na odjeću, dok su Hrvati rođeni s osjećajem za stil. Kao osoba koja je radila u vodećim luksuznim brendovima diljem svijeta, Tanya nam je otkrila što je ključno za uspjeh tih brendova.

”Dobri dizajneri su ključni faktor. Također, švelje igraju važnu ulogu u stvaranju vrhunskih komada. Materijali su bitni, ali ako imate izvrsne švelje, koji mogu iskrojiti fantastične komade, materijali postaju sekundarni”, objasnila je Tanya.

Osim toga, marketing igra veliku ulogu. Sve češće viđamo brendove koje glumice nose u filmovima i popularnim TV serijama.

”Kad smo se nedavno pojavili na snimanju Successiona, taj je komad odmah rasprodan. Ponekad se dogodi da neki drugi komad postane popularan zbog PR-a, iako nije baš onaj koji glumica nosi. To je nešto što jednostavno dolazi spontano”, dodala je.

Jedan od trenutaka kada se komad odjeće iznenada rasproda je kada ga neka poznata osoba odabere nositi, kao što se često događa kada članovi kraljevske obitelji odaberu neki komad odjeće.

”Poznate osobe kao Meghan Markle imaju veliki utjecaj na popularnost trendova. S druge strane, društvene mreže, poput TikToka, također imaju ogroman utjecaj”, izjavila je Tanya.

Postoje brandovi koji se fokusiraju na brzu modu, a iako se često smatra štetnom za okoliš, privlače veliki broj kupaca.

”Svaki proizvod ima svog kupca. Brza moda postoji iz razloga jer privlači ljude koji nemaju interesa za luksuzne brendove ili si ih ne mogu priuštiti. To je dobra alternativa za takve ljude”, zaključila je Tanya.

Tanya Golešić je govorila o ovim i drugim temama na Weekend Media festivalu, a sva predavanja i panele možete pogledati na EON TV-u. Ukoliko ste propustili emisiju, možete je pogledati besplatno na novatv.hr.

Piše: Showbuzz

Related Article