Legendarni pjevač Milo Hrnić preminuo je u dobi od 74 godine nakon duge i teške bolesti. Međutim, malo ljudi zna da njegovo poznato ime zapravo nije bilo ono koje je nosio od rođenja.

Poznat pod imenom Milo Hrnić, pjevač je uveseljavao svoje brojne obožavatelje u Dubrovniku i diljem Hrvatske. No, nije bio zadovoljan tim imenom koje je postalo njegovo prepoznatljivo umjetničko ime.

Istina je da je “Milo” zapravo bilo njegovo nadimak. Kako je objasnio Dubrovački portal, njegovi roditelji su ga krstili kao “Božo”, po djedu. Međutim, njegova majka je uvijek nasmijanog sina zvala Milo. I tako je ostalo. Kada je počeo graditi svoju profesionalnu karijeru, odlučio je promijeniti ime i postati poznat kao Milo.

Tijekom svoje uspješne karijere, Milo je prodao više od milijun nosača zvuka, izdao je 20 albuma i snimio više od 200 pjesama koje su osvojile srca njegove publike. Osvojio je tri puta nagradu na Splitskom festivalu s hitovima poput “Vrati se”, “Dalmacijo, ljubav si vječna” i “Dobra večer, prijatelji”, koji se i danas rado slušaju i pjevaju.

Međutim, srce pjevača slomljeno je kada je izgubio najstarijeg sina Srđana, koji je iznenada preminuo u 53. godini početkom 2020. godine. Milo nije mogao podnijeti ovu tragediju i iskreno je priznao da svakodnevno pati zbog gubitka sina.

Ostavio je iza sebe suprugu Dubravku i sina Antu.

Milo Hrnić ostavit će neizbrisiv trag u glazbenom svijetu, a njegova priča o promjeni imena samo je jedan od mnogih zanimljivih detalja o ovom legendarnom pjevaču koji će zauvijek biti upamćen.

Piše: Showbuzz

Related Article