Mladen Grdović, Jakša Kriletić i mnogi drugi su bacali boce u more za nagradnu igru jednog restorana, te bi zbog toga mogli biti kažnjeni.

Pjevač Mladen Grdović i saksofonist te frontmen Daleke obale Jakša Kriletić su se pridružili promociji nagradne igre poznatog hvarskog restorana Gariful, u kojoj su bacali boce s porukama u more.

Kriletić je bacio nekoliko boca na koje se potpisao, a u videu je objasnio da boce donose nagrade. Grdović je također bacao boce ispred zadarskog Poluotoka.

Ovo bacanje boca u more su podržali i oni koji bi trebali najviše štititi more, uključujući jednog ribara koji dobavlja ribu restoranu, zabavljača na društvenim mrežama i čak djecu, piše Morski.hr.

Ovakvo ponašanje bi moglo skupo stajati restoran i sve koji su promovirali njihovu nagradnu igru bacajući boce u more, što je zapravo otpad.

Zakonom o gospodarenju otpadom zabranjeno je potapanje otpada u more. Nadzor nad primjenom tog zakona na području mora provodi obalna straža, koja može izreći kazne od 660 do 6600 eura, prenosi Morski.hr.

Jakša se oglasio o ovome na svom Facebook profilu, poručujući da se boce izvlače iz mora odmah nakon što se bace, te da ljudi čekaju da ih skupe jer je restoran Gariful vrhunski.

Related Article