Na današnji dan prije 16 godina, Toše Proeski izgubio je život u tragičnoj automobilskoj nesreći kod Nove Gradiške, ostavljajući tisuće obožavatelja slomljenima. Njegove pjesme poput “Igre bez granica”, “Bože brani je od zla” i “Čija si” i danas su omiljene, a mnogi znaju tekstove od riječi do riječi.

Toše Proeski bio je jedan od najvoljenijih pjevača ovih prostora. Njegova prerana smrt u dobi od samo 26 godina šokirala je mnoge. Nakon tragičnog događaja, održana je komemoracija u Zagrebu koju su pratili brojni poznati Hrvati i Tošine kolege, poput Gibonnija, Maje Šuput, Minee i mnogih drugih.

Uoči smrti, Toše je dao posljednji intervju u kojem je otvoreno pričao o teretu slave i želji da se povuče iz javnosti. Izjavio je da mu je teško nositi se s pritiscima i da bi volio imati iskrenu djevojku koja nije zainteresirana samo za slavu. Njegove riječi tada su za mnoge bile emocionalne i tužne.

Proeski je bio poznat ne samo po svojoj glazbi, već i po svojem humanitarnom radu. Dobio je nagradu Majke Terezije za brojne nastupe u humanitarne svrhe, bio je UNICEF-ov ambasador dobre volje i pomagao je djeci. Njegova pjesma “This world” čak je proglašena himnom organizacije.

Unatoč tome što nas je napustio prije 16 godina, Toše Proeski i dalje ostaje u našim srcima kao talentirani glazbenik i dobrotvor, čija glazba i dalje pronalazi put do obožavatelja diljem svijeta.

Više o Toši Proeskom možete saznati ovdje.

Related Article