Uoči premijere posljednje sezone serije “Kruna” na Netflixu, scene s princezom Dianom izazivaju žestoku raspravu i osudu.

Posljednja sezona popularne serije “Kruna” još nije ni krenula, no već je podigla veliku prašinu u javnosti.

Fokus se posebno stavlja na scenu u kojoj se pojavljuje duh princeze Diane ispred njezinog bivšeg supruga, princa Charlesa, i kraljice Elizabete. Ova scena je izazvala osudu kraljevskih stručnjaka i dijela javnosti koji smatraju da je vrlo neukusna i tužna.

Scena prikazuje emotivno pomirenje između Dianine uloge, koju tumači Elizabeth Debicki, i ožalošćenog Charlesa, čiji lik glumi Dominic West. U sceni, duh princeze se pojavljuje pred kraljicom dok ona i Charles razgovaraju o pogrebu, što izaziva suze kod kraljice.

Kraljevski komentator Richard Fitzwilliams izjavio je za Daily Mail da je ideja da se Diana prikaže kao duh apsolutno čudna, posebno s obzirom na kontroverze koje već prate seriju. Također, Fitzwilliams je istaknuo da će se princ William i princ Harry vjerojatno oglasiti o tome. Stručnjak za brendove i kulturu Nick Ede dodao je da bi braća mogla biti zgrožena prikazom svoje pokojne majke, što bi moglo potaknuti njihovo javno reagiranje.

Produkcija serije je kritizirana, prikazujući Dianin lik kao duh samo kao marketinški trik. Posljednja sezona, koja je već bila kritizirana zbog prikaza Dianine smrti u Parizu, nikada nije trebala biti snimljena, rekao je Fitzwilliams.

Šesta sezona “Kruna” konačno će se početi prikazivati od 16. studenog na Netflixu. Prve četiri epizode bit će emitirane, a potom će serija napraviti pauzu prije nego što se objavi ostatkom epizoda 14. prosinca.

Princeza Diana na plavom kupaćem kostimu

Serija će posljednjoj sezoni odati počast i kraljici Elizabeti, prikazujući sjećanja na njeno djetinjstvo i adolescentski period, kao i scene u kojima sanja o prošlosti i budućnosti.

Kako su britanski mediji izvijestili, glavni ljudi Netflixa su odlučili završiti seriju scenama vjenčanja kralja Charlesa i kraljice Camille nakon što su bili izloženi kritikama zbog prikaza nesreće u kojoj je poginula princeza Diana i njenog sprovoda. Izvori iz Netflixa nadaju se da će tim završetkom serije stišati kritike koje tvrde da preziru kraljicu Elizabetu i kraljevsku obitelj.

Originalni članak dostupan na: Showbuzz

Related Article