Francuska misteriozna triler serija sa svojim najtraženijim džentlme lopovom, vratila se na Netflix sa dugo očekivanom trećom sezonom.

Nova sezona je još jednom dokazala kako uspješnost serije isključivo leži u odličnom glavnom glumcu Omaru Syju, bez kojeg bi ova serija bila gotovo ne gledljiva.

Dvojac George Kay i Francois Uzan kreirali su ovu seriju čija je prva sezona izašla 8. siječnja 2021. godine. Prva sezona me apsolutno očarala, prvenstveno zato što dugo nisam gledala dobru francusku seriju, a onda i zbog svoje priče, te odličnog glavnog glumca.

Druga sezona je dobro krenula, ali su epizode postale repetitivne, i pomalo dosadne. Čim je izašla treća sezona jedva sam čekala da vidim da li su scenaristi i redatelji uspjeli vratiti onog “starog” uzbudljivog Lupina koji nas je držao na ivicama naših kauča. Moram priznati da me nova sezona apsolutno razočarala zbog manjka kreativnosti, razvodnjene priče, te jednostavno dosadnog narativa.

Kay i Uzan imaju fantastičnu baznu priču ispred sebe i fenomenalnog Syja, ali se čini kako se u trećoj sezoni najviše oslanjaju na šarm i expertise svog glavnog aktera.

Prva epizoda koja traje sat vremena je zaista napravljena odlično. Naš anti heroj se vraća u punom sjaju, i glavna pljačka je izvrsno izvedena. Sve poslije što dolazi je razvodnjena verzija prve epizode, gdje se zapleti ponavljaju, pa se čini kao da gledamo jednu te istu epizodu sedam puta. Evidentno je kako su Kay i Uzan u trećem nastavku koristili dosta flashback-ova koji su nas dublje uvukli u svijet Assanea Diopa i Claire, ali je vidljivo i kako su te scene iz prošlosti iskorištene kako bi ispunile vrijeme trajanja epizode, a ne za rasplet ili možda sretan završetak Claire i Assanea. Moramo i spomenuti kako su u prvoj sezoni sporedni likovi uvedi interesantno, te su imali svoj svijet i smisao, dok u trećoj sezoni se čini kako su sporedni likovi isforsirani, u sjeni glavnog glumca, te naknadna misao scenariste i kreativnog tima.

Lupin je u novoj sezoni na momente zabavan, to jeste onda kada gledamo Syja u novim avanturama, ali sve u svemu jedna nezanimljiva, neuzbudljiva, i posve dosadna sezona inače zanimljive priče.

Omar Sy već treću sezonu utjelovljuje lik Assanea Diopa koji zapravo na veliki način utjelovljuje i junaka iz knjige Lupina. Syjev prirodni šarm daje ovom antijunaku dimenziju koju je teško ignorirati. On je glumac rođen za akcijske filmove, što je sa ulogom Lupina itekako dokazao. Njegova glumačka igra se čini iznimno prirodnom, neusiljenom, te je jedini lik u seriji koji po meni ima dosljednost u svojoj igra od prve epizode prve sezone do sedme epizode treće sezone. Ostali likovi u seriji su interesantni u nekim instancama, ali nisu dovoljno zaokruženi, a posebno nemaju taj x faktor koji jednostavno isijava iz Syja.

Današnjem svijetu je potreban jedan antijunak poput Lupina u kojeg ćemo vjerovati, koji će se suočavati s pokvarenim sustavom umjesto nas, i koji će naše svakodnevnice učiniti uzbudljivijima. Lupin nam tu fantaziju omogućava kroz ovu seriju, ali ono što je prava šteta je činjenica da je svaka sezona sve neuvjerljivija, te zaista ne pruža interesantnost kakvu smo vidjeli u prvoj sezoni. Treću sezonu Lupina teško da ćete binge-ati, ali ako ste se zaželjeli sjajnog Omara Syja, pogledajte ju barem zbog njegove prirodno šarmantne pojave.

Piše: Showbuzz

Related Article