Michael Newman, američki glumac poznat po ulozi spasioca Mikea Newmana u popularnoj seriji “Baywatch”, suočio se sa zdravstvenim izazovima nakon što mu je dijagnosticirana Parkinsonova bolest. Iako je dijagnoza promijenila njegov život, Michael je pronašao način da se nosi s bolešću i ostane aktivan.

Sve je počelo kada je Michaelova supruga primijetila čudne simptome kod njega. Nakon posjeta liječniku, dobio je terapiju koja mu je pomogla da se fizički osjeća bolje. Međutim, ispostavilo se da ta terapija znači da ima Parkinsonovu bolest. Njegov život je iz temelja promijenjen, ali Michael se nije predavao.

Danas, Michael je 66-godišnjak koji živi u Los Angelesu. Unatoč bolesti, ostao je u sjajnoj fizičkoj formi. Redovito pliva, vozi kajak i trči po pijesku. On smatra da je tjelesna aktivnost najbolji tretman za Parkinsonovu bolest.

Nakon što je završio svoje glumačke dane, Michael se sprema vratiti na male ekrane u novoj seriji “Baywatch: Američki san”. Dokumentarac “Baywatch: The Documentary” bavi se kulturnim utjecajem serije i Michaelovim životom nakon dijagnoze.

Michael Newman postao je inspiracija mnogim ljudima i aktivno radi na podizanju svijesti o Parkinsonovoj bolesti. Sudjeluje u prikupljanju sredstava za borbu protiv ove neurološke bolesti putem suradnje sa Zakladom Michael J. Fox i Cedars-Sinai.

Unatoč izazovima s kojima se suočava, Michael je zahvalan na svojoj obitelji, karijeri i svim iskustvima koja je doživio. Bez obzira na Parkinsonovu bolest, Michael Newman ostaje hrabar i inspirativan lik koji pokazuje da se može nadmašiti svaka prepreka.

Za više informacija o Michaelovom životu nakon dijagnoze Parkinsonove bolesti pogledajte članak ovdje.

Related Article