Jedna namirnica koju često jedu Novak i Jelena Đoković postala je popularna, a evo zašto i kako ju možete uvrstiti u svoju prehranu.

Prehrana vrhunskog tenisača Novaka Đokovića i njegove supruge Jelene privlači mnogo pažnje, a zajedničko je svima poznato da par ne konzumira meso.

S obzirom na to da je Đoković istaknuo kako mu je biljna prehrana pomogla u održavanju vrhunske forme i dobrog zdravlja, zanimanje za njihovu prehranu ne jenjava. Jedna namirnica koja se redovno nalazi na njihovom stolu je kvinoja.

Kvinoja je žitarica koja se naziva “kraljicom žitarica” jer sadrži osam esencijalnih aminokiselina potrebnih za normalno funkcioniranje organizma. Osim toga, ova žitarica pomaže u probavi, ubrzava metabolizam i potiče gubitak kilograma. Bogata je vitaminima i mineralima, jača imunološki sustav te blagotvorno djeluje na zdravlje srca zbog visokog sadržaja kalija.

Osoba koja je posebno oduševljena kvinojom je Jelena Đoković. Koristi je u svakodnevnoj prehrani zbog visokog udjela proteina, vitamina B, dijetalnih vlakana i minerala koje sadrži.

Jelena je u jednom intervjuu objasnila da je postala veganica dok je bila studentica jer nije imala puno novca za hranu, a veganizam je bio jeftinija opcija. Tijekom godina, njena prehrana je evoluirala i sada je oko 70 posto bazirana na sirovoj hrani, dok je ostatak kuhano.

Kad je riječ o njihovom partnerskom odnosu, Jelena je najveća podrška u Novakovoj karijeri. Upoznali su se kad je Novak imao 17 godina, a vjenčali su se 2014. godine.

Piše: Showbuzz

Related Article