Lucija Begić je odabrana da predstavlja Hrvatsku na izboru za Miss Svijeta, koji će se održati u Indiji.

Zagrepčanka Lucija Begić, visoka 178 centimetara, nositeljica je titule Miss Zagreba i putovat će u Indiju kao predstavnica Hrvatske na 71. izboru za Miss Svijeta u New Delhiju 16. prosinca.

Obično, na svjetski izbor putuje prva ili druga pratilja aktualne missice, ali ove godine je drugačije. Iva Loparić Kontek, direktorica Direkcije i vlasnica licence, objasnila je razloge za tu odluku.

Naime, posljednji izbor za Miss Hrvatske održan je 2019. godine, kada je Katarina Mamić postala Miss Hrvatske. Njenim pratiljama su izabrane Marija Rogić i Iva Mijolović. Međutim, Marija Rogić nije u mogućnosti natjecati se na izboru za Miss Svijeta zbog fakultetskih obaveza, dok se Iva Mijolović raduje majčinstvu. Stoga je Lucija Begić odabrana zbog insistiranja organizatora izbora, Miss World Limited, i dogovora s Direkcijom Miss Hrvatske za Miss Svijeta.

Lucija Begić, dvadesettrgodišnjakinja, živi u Zagrebu i studira kondicijsku pripremu sportaša na Kineziološkom fakultetu. Ona je također ponosna na svoj volonterski rad u pomoći osobama s tjelesnim oštećenjima kako bi poboljšala njihovu kvalitetu života kroz tjelovježbu.

U slobodno vrijeme, Lucija se bavi fitnessom, šeta prirodom sa svojim psom, rekreacijski se bavi raznim sportovima te se bavi umjetnošću. Također, surađuje s raznim udrugama koje pomažu socijalno ugroženim osobama.

Lucija Begić je već snimila video razglednicu i službene fotografije za izbor Miss Svijeta, te je obavila pripreme i fittinge. Ona je izrazila zahvalnost svima koji su joj pomogli u pripremama i izrazila svoju sreću da ima priliku predstavljati Hrvatsku na prestižnom izboru.

Izvor: Showbuzz

Related Article