Politika i političari uvukli su se u sve pore naših života. Iako svakodnevno gledamo saborske zastupnike i njihova prepucavanja na malim ekranima, mnogo su nam zanimljiviji njihovi ljubavni životi. Zlatko Mateša ljubi 30 godina mlađu, Kolinda otkriva tajnu uspješnog braka sa suprugom Jakovom, a Davor Štern govori o svojoj 50 godina dugoj bračnoj idili. Pogledajmo kojoj su domaćoj političarki posvećene popularne ljubavne pjesme i kako izgleda ljubavni život domaćih političara, istražio je naš Davor Garić za In magazin!

Zlatko Mateša, bivši hrvatski premijer i trenutni predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora, intrigira javnost svojim ljubavnim životom. Nakon prekida veze s mikrobiologinjom, Mateša je potvrdio vezu s 30 godina mlađom sveučilišnom profesoricom iz Splita. Iako su njihove zajedničke fotografije nestale s društvenih mreža zbog neugodnih komentara, želimo im mnogo sreće. Tajnu uspješnog braka pak ne krije Kolinda Grabar-Kitarović.

“Poštovanje, uvažavanje, tolerancija, potpora, neoptuživanje za neke objektivne okolnosti, bez međusobnog optuživanja. Pusti čovjeka da živi svojim životom, ono što se kaže ‘Ne pitam, ne pitaš’… treba postojati ta razina slobode za svakoga od nas”, izjavila je jednom prilikom Kolinda Grabar-Kitarović.

Dok je obnašala dužnost predsjednice Republike, obiteljske konce je držao njezin suprug Jakov.

“Znate ono ‘Jakove, izdrži’ i tako dalje… nije njemu bilo tako loše, on je zapravo u određenoj mjeri uživao u svemu tome. Nekako još na početku braka on je meni rekao ‘Joj, ja bih volio biti s djecom doma!'”, rekla je Kolinda Grabar-Kitarović.

Bivši hrvatski ministar gospodarstva i poduzetnik Davor Štern je u sretnom braku već više od pola stoljeća. Kako su uspjeli? “Kompromisi, međusobno razumijevanje, osjećaji koji se možda mijenjaju ali se ne gube. Prelazi jedna kvaliteta u drugu kvalitetu”, rekao je Davor Štern.

Supruga Andreja Plenkovića, Ane, ne viđamo često pa mnogi ni ne znaju kako izgleda. Lijepu Dubrovkinju oženio je 2014. i imaju troje djece. Supruga Zorana Milanovića, Sanja, dobro je poznata zagovarateljica zdravog načina života. Znanstvenica i sveučilišna profesorica koju ljubi hrvatski predsjednik, i u njihovu domu prioritet stavlja se na tjelovježbu i zdravu prehranu.

“Vježbam pet puta tjedno, tri puta tjedno trčim, dva puta tjedno idem na intervalne treninge i to mi je super. Svi znaju, sto puta sam rekla, da svo povrće koje ostane iskoristim za krem juhe, zblendam ih, ako mi je ostalo bistre juhe, stavim juhu, ako ne – vodu, vrhnja nema. Mi naprosto nemamo, nikad nismo imali i vjerojatno nikad nećemo imati ladicu s grickalicama. To ne znači da se to ne smije, ali ako ti se jede čips i čokolada, tenisice na noge i idi do dućana, a kom se da, nek ide”, objasnila je Sanja Musić Milanović.

Političko-ljubavni par su i Marijana i Ivica Puljak. Koja je njihova tajna gotovo tri desetljeća dugog braka? “Često su nam na faksu govorili, valjda sličimo jedno na drugo, mijenjali su nas za brata i sestru, kao da toliko sličimo da izgledamo kao brat i sestra. Ali krenuli smo zajedno na fakultetu i do dana današnjega… kaže netko da je tajna dugog braka da nismo često zajedno, jer često je i on putovao i ja sam putovala… koliko smo sad već u braku, 26, 27… da smo pola vremena zapravo bili zajedno, a druga polovica je bila u putovanjima”, ispričala je Marijana Puljak.

A rijetko koji političar ili političarka se može pohvaliti da su o njima napisane pjesme. Saborska zastupnica Ivana Kekin, supruga glazbenika Mile Kekina, već je nekoliko puta postala inspiracija za popularne pjesme.

“Puno ljudi pita mene, zato što je ta pjesma hit i mnogi je vole, da li je pjesma ‘Pitala si me’ za mene, ali nije, ta konkretno pjesma je inspirirana direktno Miletovom majkom. Kad je Mile to rekao u jednom intervjuu, onda sam nazvala PR-ovku i rekla mu je ‘Molim te, to više nikad ne spominji u javnosti!’. Ali recimo pjesma ‘Jedna lijepa riječ’ je baš o nama. Ili ‘Takav par'”, otkrila je Ivana Kekin.

“Tako da da, mislim da je OK da se kroz pjesme provlače neki naši svakodnevni trenuci, naše teme. Inače bi ispalo generično”, zaključio je Mile Kekin.

Iako političare često smatramo hladnima i lišenima romantike i osjećaja, čini se da ipak i u njihovim srcima plamti plamen ljubavi. Možda bismo trebali vidjeti više takvih priča.

Gledajte IN magazin od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

Piše: Showbuzz

Related Article