Piero Ricci napustio je MasterChef kuhinju, a za naš portal otkrio je što bi volio promijeniti i kako se u cijelom ovom iskustvu on osjećao iako se na malim ekranima nije previše isticao.

Piero Ricci osmi je ispali kandidat u ovoj sezoni MasterChefa, a u njegovoj posljednjoj epizodi po zlu mu je krenulo sve što je moglo krenuti.

U MasterChefu se nije volio previše isticati, a iako je u natjecanju bio vrlo tih, za naš portal iznio je svoje mišljenje o cijelom iskustvu i ponešto o daljnjim planovima.

”Osjećaji su definitivno pomiješani. U jednu ruku osjećaj je bio oslobađajući i bio sam sretan nakon svih stres testova, raznih tajminga i izolacije, koja je za mene potpuno nova i ne baš lagana situacija, izaći i vratiti se ”na slobodu”. U drugu ruku postoji naravno i mali žal da nisam izgurao još malo, što zbog novih znanja koje sam još mogao dobiti, što zbog dobre atmosfere u vili. Nakon mjesec dana od jednom prekinuti tako intenzivnu rutinu ostavi te i pomalo pogubljenim. U svakom slučaju, nije mi krivo što sam bio dio ovog showa i zadovoljan sam jer sam definitivno pomakao svoje granice, stekao vrijedno iskustvo i upoznao neke drage ljude. Da sam se bolje i više pripremio vjerujem da bi mogao i dalje dogurati”, govori iskreno.

Što je u showu naučio, kroz šalu govori: ”Naučio sam, to jest više potvrdio, da nisam rođen za kamere!”

”Ono što mi je vrijedno iskustvo je nošenje sa stresom u vremenskom ograničenju, mislim da sam malo bolji u upravljanju vremenom nego kada sam ušao u show. Od praktičnih stvari naučio sam dosta tehnika i neke cake koje prije nisam znao”, dodao je.

Ipak, kad bi mogao, evo što bi promijenio u svom MasterChef putovanju.

”Svakako bih se bolje pripremio i manje se brinuo kako će sve zajedno ispasti na kraju. Kad se usporedim s nekim drugim kandidatima, nekada sam imao osjećaj kao da sam slučajno tamo. Ali kako je, tako je. U danim okolnostima dao sam maksimum od sebe”, iskreno govori.

Na pitanje bi li se opet prijavio mudro odgovara:

”Masterchef je jedinstveno iskustvo koje se ne ponavlja! Ok, eventualno u nekim drugim, opuštenijim okolnostima.”

U natjecanju je ostalo 16 kandidata, a Piero im za nastavak showa poručuje:

”Nek’ pokušaju uživati što više u kuhanju i ne zamaraju se rezultatom. Da što više znanja uzmu od chefova i jedni od drugih. Da ostanu svoji i da popiju jednu Janu u moje ime!”

Ricciju je mentor bio Melkior, a od njega je naučio dvije važne stvari:

”Organizacija u kuhinji je sve! Prilog je bitniji od glavne namirnice”, govori ponosno.

Piero je deset godina živio u Italiji, a je li mu draža hrvatska ili talijanska kuhinja ne može se odlučiti.

”Ne bih rekao ili-ili kada može biti i najbolje od jedne i druge kuhinje. U kuhinji sam rijetko isključiv, ovisno o raspoloženju, nekada bih radije odabrao neku jednostavnu paštu, a ponekad mi je draže neko varivo, recimo. Obzirom da sam odrastao u Istri gdje te kuhinje praktički isprepliću i zapravo su varijacije na temu mediteranske kuhinje, iz te perspektive nije mi jednostavno uopće napraviti tu razliku. Mogu slobodno reći da mi je talijanska kuhinja definitivno bliskija iako i hrvatska kuhinja ima svojih čari u kojima rado uživam.”

U svom predstavljanju Piero je rekao da kuha iz glave te je kod njega kuhanje spontano i kreativno.

”Rekao bih da više kuham prema osjećaju i iz srca nego iz glave. Uvijek volim eksperimentirati, teško mi se odlučiti što mi je draže među okusima, ali nekako me ipak najviše privuku kombinacije i okusi azijske kuhinje, točnije tajlandske ili japanske. Također volim neko tradicionalno jelo izmijeniti prema trenutnoj inspiraciji ili namirnici koja me privlači u danom trenutku”, govori.

Reklo bi se, stoga, da Piero u glavi ima kuharicu vlastitih recepata, a kad bi ih prenio na papir, evo koje bi namirnice najčešće sadržavala.

”Definitivno đumbir, naranču, limetu, komorač i limunsku travu”, rekao je kroz smijeh pa nastavio: ”Ok šalu na stranu, uglavnom bilo bi sve bazirano na povrću, voću, ribama… I zašto ne algama. Zasigurno neke razne fermentirane namirnice i kombinacije jednostavnijih okusa. Vjerojatno bi se vodio time da jednostavne namirnice prikažem u zanimljivijem kontekstu ili bi to bila kolekcija comfort food recepata.”

Piero je trenutno dizajner vizualnih komunikacija, a evo i bi li se u budućnosti prekvalificirao.

”Definitivno bih volio da taj hobi pretočim u nešto konkretnije i ozbiljnije. Više naginjem nekom intimnijem okruženju i privatnijim večerama. Uz još malo učenja i prakse mogu se zamisliti kako kuham manjem broju ljudi koji cijene druženja kroz uživanje u hrani i okusima”, zaključuje.

Natjecanje se nastavlja dalje, a kako će se kandidati snaći u novim izazovima pogledajte već u sljedećoj epizodi na Novoj TV.

 

Piše: Showbuzz

Related Article