Poznati glumac Nenad Cvetko preminuo je u 54. godini nakon hrabre borbe s teškom bolešću, potvrdio je njegov matični kazalište.

Glumac Dramskog kazališta Gavella, Nenad Cvetko, preminuo je jutros nakon dugotrajne borbe s teškom bolešću, javlja Večernji list, pozivajući se na izvor iz kazališta.

Nenad Cvetko imao je 53 godine.

Prije dvije godine, iznenadno je otkrio kvržicu na vratu, a kasnije je izgubio i glas. Naknadno mu je dijagnosticiran karcinom glave i vrata.

“U vrijeme kada sam bio izuzetno iscrpljen, težina mi je pala na 35 kilograma. Učinci kemoterapije i zračenja još uvijek su prisutni. Čak i nakon tri mjeseca, još nisu nestali iz organizma. Sve u svemu, srećom, ostala je samo pozitivna strana”, izjavio je prošle godine dok je prolazio kroz tretmane kemoterapije s nadom u povoljan ishod liječenja.

U tom teškom razdoblju, mnogi kolege pritekli su mu u pomoć. Prije dvije godine, na inicijativu glumice Višnje Babić, u Gradskom kazalištu Trešnja održana je promocija knjige “Put u nepovrat” Damira Cvitanovića koja je nazvana “Knjiga za Cvetka”. Organizatori su dijelili besplatne primjerke knjige, dok su se prikupljali dobrovoljni prilozi za pomoć glumcu Nenadu Cvetku.

Nenad Cvetko rođen je 1969. godine u Zürichu. Upisao je Akademiju dramskih umjetnosti 1990. godine i postao stalni član GDK “Gavella” od 1998. godine.

Ostavio je trag u filmovima poput “Ti mene nosiš”, “Kraljica noći”, “Šuti” i mnogi drugi.

Piše: Showbuzz

Related Article