Glumac David McCallum umro je prirodnom smrću u 90. godini.

Glumac David McCallum, poznat po ulozi ruskog špijuna Ilje Kurjakina u “The Man from U.N.C.L.E.” i popularnoj seriji “NCIS”, preminuo je u 90. godini. Ova tužna vijest zasjenila je njegove obožavatelje širom svijeta koji su obožavali njegov talent i karakter u ovim serijama.

Ova vijest je objavljena na društvenim mrežama CBS-a, kuće u kojoj je McCallum proveo veliki dio svoje karijere. Njegova smrt je prirodna, prema magazinu Variety.

David McCallum potječe iz Škotske i ima glumačku karijeru dugih sedam desetljeća, počevši još kao student u londonskoj Kraljevskoj akademiji dramske umjetnosti. Stekao je popularnost ulogom u klasiku Drugog svjetskog rata “The Great Escape” i pilotu serije “The Man from U.N.C.L.E.” u kojoj je glumio uz Roberta Vaughna.

Serija “The Man from U.N.C.L.E.” je ostvarila veliki uspjeh, a McCallum je postao omiljen među obožavateljima zbog svog zanimljivog izgleda i ličnosti. Kasnije je glumio u brojnim drugim američkim serijama, kao što su “Hart to Hart”, “Matlock”, “Murder She Wrote”, “Law and Order” i “Sex and the City”.

McCallum je ponovno stekao popularnost kada je preuzeo ulogu medicinskog istražitelja Donalda “Duckyja” Mallarda u seriji “NCIS”, koja je bila jedna od najpopularnijih serija na američkoj televiziji. McCallum je posvetio puno vremena proučavanju forenzičke medicine kako bi što vjernije prikazao svoju ulogu.

David McCallum je ostavio trajni trag u svijetu televizije i kao glumac i kao autor. Njegova smrt je veliki gubitak za industriju zabave, ali će njegovo nasljeđe ostati živo kroz njegove izvanredne nastupe.

Piše: Showbuzz


Related Article