Nemanja, pulsko-zagrebački global beat bend, predstavit će svoj posljednji album Voodoo Beat na koncertu u četvrtak, 21. rujna u Petom Kupeu. Nakon ljetnih festivala i odličnih reakcija kritike i publike, bend se napokon vraća u Zagreb.

Nemanja je projekt autora i glazbenika Luke Šipetića. Njihov prvi album Tarot Funk iz 2019. godine privukao je pozornost javnosti kombinacijom plesnih istočnjačkih i anatolijskih ritmova te simbolima tarota. Brzo su osvojili regionalnu glazbenu scenu, a njihov drugi album Cosmic Disco donio je eksperimentalne zvukove inspirirane Tibetanskom knjigom mrtvih. Unatoč pandemiji, bend je uspio predstaviti album diljem regije. Sada su spremni pogoditi zagrebačku publiku svojim novim albumom Voodoo Beat.

Voodoo Beat donosi vruće afro-kolumbijske ritmove, karipski dub i tropsku egzotiku. Album je inspiriran mitom o Orfeju i Euridiki te kultnim filmovima “Orfej” (Jean Cocteau, 1950.) i “Crni Orfej” (Marcel Camus, 1959.). Luka Šipetić iz benda izjavljuje: “Dugo se kuhao ovaj album i sretan sam što pred zagrebačku publiku možemo dostaviti našu mješavinu ritmova i melodija. Dođite na koncert, ne morate nigdje do jutra! Sigurno ćete se zabaviti.”

Nemanja je već nastupao na nekoliko koncerata i festivala ovog ljeta, a slijedi i svirka na SHIP festivalu u Šibeniku. Koncert u Petom Kupeu bit će vrhunac promocije albuma, a bend planira nastupe diljem regije. Luka Šipetić će podijeliti svoje egzotične i plesne zvukove s bendom koje čine Matej Perić, Karlo Lugarić, Laura Matijašević i Ana Kovačić, te će biti prisutni i poneki gost iznenađenja. Program započinje s DJ-evima već u predvečernjim satima na terasi kluba.

Izvor: Showbuzz

Related Article