Otvorene su prijave za projekt Otkrij svoj talent, u kojem imaš priliku osvojiti 12 sati besplatne poduke u DJ školi.

Pod mentorstvom klupskog DJ-a Venoma imaš priliku savladati DJ vještine. Na natječaj Otkrij svoj talent mogu se prijaviti svi stariji od 18 godina. Natječaj traje od 26. rujna do 10. listopada 2023., a po završetku natječaja stručni žiri će odabrati tri kandidata koji će u ovoj DJ školi tek pronaći ili izbrusiti svoj talent.

Za prijavu je dovoljno u inbox stranice Supertalenta na Facebooku poslati kreativni odgovor na pitanje zašto baš ti trebaš osvojiti besplatnu poduku u DJ školi.

Troje kandidata koji budu izabrani na kreativnom natječaju Otkrij svoj talent u 12 sati besplatne poduke naučit će kreirati set od 20 minuta koristeći sve savladane tehnike koje set čine bogatijim i atraktivnijim, i to sve na gramofonskim pločama.

Osnovna tehnika koja se uči na radionici je beatmatch, a koristi se sinkronizacijom dviju traka na osnovi tempa i fraze. Polaznici će učiti o tehnici beatjuggling, ručno rađenim loopovima na gramofonima, a u svrhu atraktivnije završnice u aranžmanu prije prelaska na sljedeću frazu ili traku. Scratch tehnike predstavljaju instrumentalno ritmičko izražavanje kombinacijom crossfadera na mikseru i usnimljenog zvuka na ploči, a koristimo ih da obogatimo trake samplovima ili kao intrumentalnu solažu. Izbor glazbe za set ostaje na polazniku, naravno uz potrebnu pomoć oko redoslijeda i stila.

Davor Venom, DJ Venom, klupski je DJ i turntablist s 25 godina karijere u natjecanjima i klupskom programu. Višestruki je prvak Hrvatske i dvostruki finalist DMC svjetskog prvenstva. Već 15 godina vodi DJ radionice na kojima se bavi podučavanjem i proučavanjem raznih tehnika za miksanje glazbe na gramofonskim pločama koje i sam proizvodi.

Partner na projektu je Telemach, koji podupire mlade koji žele razvijati svoj talent, uz vlastitu misiju da 5G uslugu učini dostupnom svima. Mobilni paketi s još više giga i Telemach 5G telefon za 1 EUR mjesečno idealni su alati putem kojih svaki pojedinac svoje talente može podijeliti sa svijetom.

Uključi se u ovaj jedinstveni projekt i razvij svoj potencijal dok istovremeno uživaš u nezaboravnoj avanturi.

Više o prijavama i pravilima sudjelovanja u natječaju možeš pročitati ovdje.

Piše: Showbuzz

Related Article