Norveška princeza Martha Louise udaje se za liječnika alternativne medicine Dureka Verretta, a blagoslov su dobili i od njenog oca, kralja Haralda.

Norveška princeza Martha Louise udat će se sljedećeg ljeta za svog američkog partnera, samozvanog šamana Dureka Verretta, objavio je par, a prenosi BBC.

Kralj Harald V. čestitao je paru, rekavši da je sretan što može poželjeti dobrodošlicu gospodinu Verrettu u svoju obitelj.

Princeza se prošle godine odrekla svojih kraljevskih dužnosti kako bi vodila posao alternativne medicine koji dijeli sa svojim zaručnikom.

Verrett je poznat po promicanju neutemeljene medicinske prakse. Sugerirao je da je rak izbor i prodavao je na internetu medaljone koji navodno štite od Covida-19, dok je princeza Martha Louise tvrdila da može komunicirati s anđelima.

Svoje zaruke su objavili u lipnju 2022. i dobili su kraljev blagoslov. “Uzbuđeni smo što se Durek Verrett pridružio obitelji i veselimo se proslavi velikog dana s njima”, rekli su norveški kralj i kraljica u izjavi objavljenoj u srijedu. “Želimo Marthi i Dureku sve najbolje.”

Vjenčanje će se održati u slikovitom norveškom gradu Geirangeru, na obali fjorda koji je proglašen svjetskom baštinom UNESCO-a, 31. kolovoza 2024., napisala je u srijedu Martha Louise na Instagramu. Verrett će se preseliti u Norvešku i pridružiti kraljevskoj obitelji bez ikakve titule, izvijestila je norveška državna televizija NRK.

Hollywoodski guru, Afroamerikanac Verrett, koji sebe opisuje kao “šamana 6. generacije”, tvrdi da je uskrsnuo iz mrtvih i da je predvidio napade 11. rujna u Sjedinjenim Državama dvije godine prije nego što su se dogodili. Priznao je da njegova uvjerenja mogu biti neugodna za neke, te je ustvrdio da su kritike s kojima se suočava posljedica rasizma.

Martha Louise rekla je u studenome prošle godine da više neće obavljati službene dužnosti za norvešku kraljevsku obitelj do daljnjeg. Odluka je uslijedila nakon što je princeza nekoliko puta kritizirana zbog miješanja komercijalnih interesa i službene titule. Ona desetljećima izaziva kontroverze u Norveškoj zbog svoje uključenosti u alternativno liječenje, uključujući pokretanje škole koja je imala za cilj pomoći ljudima da “dođu u kontakt sa svojim anđelima”.

Princeza Martha Louise ima tri kćeri iz prvog braka s piscem Arijem Behnom. Razveli su se 2017., a Behn, koji je govorio da pati od depresije, preminuo je samoubojstvom na Božić 2019. godine. (Hina)

Izvor: Showbuzz

Related Article