Michael Gambon, najpoznatiji po ulozi profesora Dumbledorea iz franšize filmova o Harryju Potteru preminuo je u 83. godini.

Irski glumac i zvijezda filmova o Harryju Potteru, Michael Gambon preminuo je u 83. godini u bolnici nakon što je dobio upalu pluća, a tužna je vijest i službeno potvrđena od njemu bliskih ljudi.

Obitelj legendernog profesora Dumbledorea potvrdila je tužnu vijest, a u ime njegove supruge Lady Gambon i sina Fergusa Gambona, oglasila se publicistica Clair Dobbs.

“Shrvani smo što objavljujemo vijest o gubitku Sira Michaela Gambona. Voljeni suprug i otac, Michael je mirno umro u bolnici, dok su uz njega bili supruga Anne i sin Fergus, a nakon što je dobio upalu pluća. Michael je imao 82 godine. Molimo vas da poštujete našu privatnost u ovom bolnom trenutku i zahvaljujemo vam na porukama podrške i ljubavi”, stoji u službenom priopćenju.

Michaelovi obožavatelji su na platformi X, nekadašnjem Twitteru, odali počast glumačkoj ikoni čija smrt ih je istinski rastužila.

“Tako tužne vijesti – glumačka legenda i toliko voljen Sir Michael Gambon bit će zapamćen po toliko velikih uloga”, “Ne, Dumbledore. RIP Sir Michael Gambon”, “Jako tužne vijesti. Počivaj u miru, Michael Gambon”, neki su od komentara.

Michaelova karijera potrajala je gotovo pet desetljeća, tijekom nje je osvojio četiri BAFTA-e, dvije RTS nagrade i nagradu Olivier. Međutim, najpoznatiji je upravo po ulozi profesora Albusa Dumbledorea u serijalu filmova o Harryju Potteru u kojima je glumio od 2004. do 2008. godine, preuzimajući ulogu od izvornog glumca Richarda Harrisa nakon njegove smrti.

Osim toga, ostvario je zapažene uloge u filmovima poput “Divlja prostranstva”, “Posljednji posao”, “Kralj lopova”, “Gosford Park”, “Osma stranica” i brojni drugi.

Piše: Showbuzz

Related Article