Upoznajte Dinu Sinovčića, plivača, diplomiranog kineziologa, osnivača košarkaškog kluba, svjetskog prvaka i političara koji je svojim uspjesima i humanitarnim radom ostavio značajan trag u Splitu. Ova inspirativna priča donosi vam Hari Kočić za In magazin!

Srebrna medalja na Svjetskom paraplivačkom prvenstvu samo je jedan u nizu uspjeha koji prate najboljeg hrvatskog paraplivača, Dinu Sinovčića.

Nakon osvajanja medalje, Dino je izjavio: ”Nismo stvarno imali velika očekivanja. Bilo je upitno hoćemo li se uopće uspjeti pripremiti i otići na to Svjetsko prvenstvo. Na moju želju, trener je podržao moju odluku i zahvaljujući tome, uspješno smo se natjecali i osvojili medalju o kojoj nitko nije sanjao.” Dino ističe da mu medalja puno ne znači, ali iznimno ga raduje što je predstavio svoju zemlju i grad na najbolji mogući način.

Dino je svoju ljubav prema plivanju otkrio na preporuku liječnika, dok su ga roditelji vodili na bazene samo jednom tjedno. Njegov nevjerojatan talent prepoznali su trenersko osoblje plivačkog kluba ”Mornar” kada je imao 13 godina.

Ta ljubav prema plivanju mu je postala životna strast, ali njegova prva ljubav je košarka. Kada je shvatio da u Splitu nema adekvatnih uvjeta za treniranje košarke, odlučio je nešto poduzeti.

Prije 12 godina, Dino je osnovao svoj košarkaški klub jer nije imao gdje trenirati. Od 2017. godine klub djeluje uspješno, postižući izvrsne rezultate. Dino ističe kako je ponosan na postignuto.

Brojni izazovi s kojima se Dino suočavao u svom životu inspirirali su ga da pomogne drugima. Zbog toga je odlučio kandidirati se za zamjenika gradonačelnika na prošlim izborima.

Dino kaže: ”Kroz cijeli život sam osoba s invaliditetom koja živi u Splitu i susreo sam mnogo problema s kojima sam se osobno suočavao. Politika mi pruža priliku da nastojim promijeniti stvari nabolje.” Iako trenutno nema djevojku, Dino ističe kako nikada nije odustao od ljubavi.

Pariz će biti domaćin Paraolimpijskih igara od 28. kolovoza do 8. rujna sljedeće godine, na kojima će Dino također nastupati. Cijeli plan i program su mu podređeni tome i nada se da će se ponovno vratiti s medaljom sljedeće godine.

Nakon dvadeset godina uspješne karijere, Dino razmišlja o novom poglavlju u svom životu, ali ne otkriva još detalje. Nakon što se povuče iz plivanja, planira se posvetiti treniranju mladih i svojim ostalim interesima, među kojima je ljubav na prvom mjes

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV. Propuštene emisije možete besplatno pogledati na novatv.hr.

Piše: Showbuzz

Related Article