Jubilej od 50 godina karijere proslavit će se u subotu, 28. listopada, na najvećem samostalnom koncertu do sada, koji će se održati u zagrebačkoj Areni.

Željko Bebek, jedan od najznačajnijih pop-rock pjevača u regiji, koncert je zamislio kao reviju svega što je pjevao u svom životu. Ovaj koncertni spektakl s nestrpljenjem se iščekuje, a ulaznice su dostupne u prodaji. Interes za koncert pokazan je i izvan Hrvatske, pa će publika iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Austrije i Njemačke također prisustvovati ovom velikom događaju u zagrebačkoj Areni.

Bebekovi prvi glazbeni koraci bili su s bendovima Eho 61 i Kodeksi, nakon čega je postao prvi i najvažniji pjevač legendarnog benda Bijelo Dugme. Nakon deset godina provedenih s Bijelim Dugmetom, Željko Bebek nastavio je uspješnu samostalnu karijeru, stvarajući nezaboravne pop-rock hitove, koji su postali dio glazbene povijesti.

Kroz desetljeća glazbene aktivnosti, Željko Bebek ostavio je neizbrisiv trag na regionalnoj sceni s hitovima poput “Ne spavaj mala moja”, “Šta je meni ovo trebalo”, “Oprosti mi što te volim”, “Tijana”, “Da je sreće bilo” i “Žuta ruža”. Ove klasike su za njega napisala vodeća autorska imena poput Zrinka Tutića, Đorđa Novkovića, Miroslava Rusa i Branimira Mihaljevića. Bebek najavljuje da će na zagrebačkom koncertu izvesti upravo one pjesme koje publika najviše voli.

Do sada je snimio 14 studijskih solo albuma, a najnoviji album “Mali oblak ljubavi” iz 2021. godine, objavljen pod etiketom Croatia Records, nominiran je za nagradu Porin. Dvije pjesme s albuma, “Kupit ću nam sat” i “Učini me sretnim”, osvojile su priznanje Cesarica – Hit mjeseca.

Tijekom karijere surađivao je s mnogim poznatim glazbenicima kao što su Halid Bešlić, Severina, Crvena jabuka, Vlatko Stefanovski i mnogi drugi. Na pjesmi “Ako voliš ovu ženu” ugostio je legendarnog Olivera Dragojevića, za koju su osvojili nagradu Porin u kategoriji Najbolje vokalne suradnje.

Već 50 godina oduševljava svojom glazbom, osobito na koncertima. Željko Bebek je prvenstveno pozornički izvođač koji svojoj publici daje sve od sebe – energiju, snagu i prepoznatljivi sarajevski šarm.

Slavlje pedesetgodišnje karijere zakazano je za subotu, 28. listopada, u zagrebačkoj Areni. Dugovječno glazbeno putovanje obilježit će uz svoju publiku, koja je bila najvažniji suputnik tijekom svih ovih godina. Na koncertu će mu se pridružiti nekoliko glazbenih prijatelja, a prateći ga na pozornici već pet godina kao član benda bit će i njegov sin Zvone. Nedavno su zajedno predstavili singl “S tobom su godine minute”, koji će se također izvesti na koncertu.

Ulaznice za koncert dostupne su putem sustava Eventim po pretprodajnoj cijeni od 20 eura (parter), 30 eura (tribina dolje), 80 eura (VIP salon) i 100 eura (VIP loža). Koncert organizira Baba Production.

 

Piše: Showbuzz

Related Article