Silvana Armenulić, poznata regionalna zvijezda, izgubila je život tragično 1976. godine u prometnoj nesreći. Njena smrt, koja i danas ostaje misterija, potresla je mnoge.

Ime Silvane Armenulić postalo je poznato nakon što je snimljen film “Toma” koji je postigao ogroman uspjeh u regiji. Silvana je bila ne samo izvrsna glazbenica, već i neostvarena ljubav Tome Zdravkovića. Nažalost, njihova veza nikada nije zaživjela jer se Silvana 1961. godine udala za Radmila Armenulića s kojim je imala kćer Gordanu Armenulić.

Nesretan kraj ipak je zadesio Silvanu. Preminula je 10. listopada 1976. godine, s 36 godina, nakon strašne prometne nesreće na magistralnom putu Beograd – Niš u blizini Kolara. U nesreći su izgubili život i šef narodnog orkestra Radio Beograda Miodrag Jašarević te Silvanina sestra Mirjana Barjaktarević.

Smrt Silvane Armenulić izazvala je mnoge kontroverze. Postoje tvrdnje da se nije radilo o nesretnom slučaju već o namjerno izvedenom ubojstvu. Navodno ju je u to vrijeme proganjao službenik državne sigurnosti koji je bio zaljubljen u nju. Javnost spekulira da je njezina smrt imala i političke implikacije.

Zanimljivo je da je nekoliko mjeseci prije svoje smrti Silvana izjavila u jednom intervjuu: “Nemojte me zaboraviti”. Gotovo je kao da je naslućivala da će se nešto dogoditi.

Silvana, rođena kao Zilha Barjaktarević, započela je svoju glazbenu karijeru već u mladosti. Međutim, pravi uspjeh postigla je kada je izvela pjesmu “Šta će mi život” u televizijskoj seriji “Ljubav na seoski način”. Ta pjesma, koju je napisao legendarni Toma Zdravković, postigla je iznimnu popularnost.

Iako je Silvana nenadmašna u svom interpretiranju, nesretna ljubavna priča s Tomom Zdravkovićem obilježila je njeno životno putovanje. Tomu je njezina smrt duboko pogodila, a njegova udovica Gordana svjedoči o njegovim osjećajima prema Silvani.

“Bili su bliski prijatelji, ali ona mu je bila nedostupna. Ne vjerujem da je ikada imao hrabrosti izgovoriti joj da je voli. Nakon njenog tragičnog odlaska, bio je slomljen. Lepa Lukić nam je donijela tu vijest. Nikada nisam vidjela toliko tužnog Tomu”, rekla je Gordana za srpsku televiziju nakon gledanja filma o životu svog supruga “Toma”.

U filmu, ulogu Silvane Armenulić prekrasno je utjelovila Tamara Dragičević, dok je Milan Marić odlično odglumio Tomu Zdravkovića.

Piše: Showbuzz

Related Article