U Beogradu je svečano otkriven spomenik legendarnom pjevaču narodne glazbe, Tomi Zdravkoviću. Toma, čije ime u posljednje vrijeme ne prestaje biti u središtu pozornosti, dobio je još jedno značajno priznanje.

Spomenik je otkriven u Skadarskoj ulici u Beogradu, a svečanosti su prisustvovale i Tomina kći Žaklina te supruga Gordana. Njihova emotivna reakcija na ovaj događaj nije mogla biti suzdržana, a suze su neizbježno potekle.

Kćerka Žaklina izrazila je oduševljenje spomenikom, naglasivši da je izvrstan odabir materijala i da spomenik ima dušu. Također je istaknula da svaki put kad čuje za svog oca, osjeti snažne emocije. Supruga Gordana, koja je također prisustvovala svečanom činu, bila je jako emocionalna tijekom otkrivanja spomenika. Prema riječima Blica, nije mogla ni pogledati spomenik od snažnih emocija koje je osjećala. Kada je napokon skupila hrabrosti da ga pogleda, ponovno je preplavio jecaj.

Spomenik je izrađen u beogradskoj ljevaonici “Jeremić”, prema kiparskom radu Katarine Tripković. U skladu s europskim trendom, spomenik je izveden u prirodnoj veličini, visok oko 180 centimetara. Inicijativa za postavljanje spomenika potekla je prije nekoliko godina, a realizirana je na tridesetu godišnjicu od Tomine smrti. Rasim Ljajić je inicijativu podržalo više od sedam tisuća ljudi.

Toma Zdravković bio je neosporni velikan narodne glazbe, a film “Toma”, koji je izašao 2021. godine, dodatno je potaknuo interes publike za njegov život i stvaralaštvo. Film prikazuje početak i vrhunac Tomine slave, kao i njegove ljubavi koje su ga inspirirale u stvaranju nekih od najvećih hitova.

Više fotografija s otkrivanja spomenika možete pogledati ovdje.

Izvor: Showbuzz

Related Article