Četvrti nastavak popularnog akcijskog serijala “Plaćenici” nedavno je stigao u kina. Unatoč očekivanjima, film donosi još jedno uzbudljivo iskustvo puno akcije, ali nažalost, ne nadmašuje prethodne nastavke.

Redatelj Scott Waugh imao je izazovnu zadaću režirati novi nastavak ovog nadobudnog akcijskog spektakla, s obzirom na prošle negativne kritike trećeg dijela. Iako se dalo naslutiti da je dao sve od sebe kako bi ovaj film bio bolji od prethodnih, nažalost, nije uspio. Film osigurava adrenalinom nabijeni početak i neumoljivo pucanje, što je prisutno i u svim prethodnim nastavcima. Ono što nedostaje ovom filmu, zbog kojeg smo se zaljubili u prvi dio, su ikonički glumci poput Arnolda Schwarzeneggera, Jet Lija, Jean-Claude Van Dammea i drugih.

Velika postava kultnih akcijskih glumaca činila je ove filmove šarmantnim, dok u ovom nastavku nedostaje taj “zvjezdani sjaj”. Trenuci komičnog olakšanja u filmu već su viđeni u mnogim drugim filmovima, uključujući i prethodne nastavke ovog serijala. Nedostatak ikoničkih glumaca i humora ukazuju na to da je franšiza krenula u pogrešnom smjeru.

Unatoč očekivanjima publike, ovaj film nema dubinu u priči koju neki možda traže. Međutim, njegova jednostavnost omogućuje gledateljima da se opuste i uživaju. Film “Plaćenici 4” nedostaje intrige koja je karakteristična za akcijske filmove, zapleti su očiti, a buntovništvo ponekad može izgledati smiješno umjesto moćno. Svjetlija strana filma jest činjenica da vidimo koliko su se “plaćenici” dobro zabavljali tijekom snimanja.

Unatoč tome što se u nekim trenucima vidi da su neki od njih pomalo tromi, kao gledatelji to prihvaćamo i svjesni smo da gledamo zabavni film. “Plaćenici 4” nije se puno razlikovao od prethodnih nastavaka, možda čak i zaostaje za njima. Bez obzira na to, na kraju dobijemo ono što smo očekivali – akcijske junake iz našeg djetinjstva.

Sylvester Stallone i Jason Statham ponovno su predvodnici ovog filma, a pridružuju im se Meghan Fox, Andy Garcia, 50 Cent, Tony Jaa i ostali manje poznati glumci. S obzirom na kvalitetu svih aspekata ovog filma, teško je očekivati da će poznata glumačka postava uspjeti izvući film iz mediokriteta u kojem se nalazi. Stallone i Lundgren standardno donose simpatičnost kao stariji akcijski junaci, ali ostatak filma, nažalost, ostavlja puno toga za poželjeti.

“Plaćenici 4” jednostavno morate prihvatiti kao uzbudljiv film pun akcije i pucnjave. Ako to učinite, bit će to vrhunski zabavan film. Međutim, ukoliko tražite dublju priču, kompleksnije zaplete i izvrsne glumačke izvedbe, ovaj film vam neće pružiti to zadovoljstvo. Klimav scenarij, naivni zapleti i prosječna glumačka igra razlozi su zbog kojih je četvrti nastavak ove franšize vjerojatno najslabiji dosad. Ipak, za prave obožavatelje Stallonea i Stathama, tešku pušku od početka do kraja, ovaj film će biti pravi pogodak.

Piše: Showbuzz

Related Article