Policija Las Vegasa uhitila je muškarca pod sumnjom da je pucao u hip hop zvijezdu Tupaca Shakura, koji je ubijen prije gotovo tri desetljeća u tom gradu, izvijestila je agencija Associated Press. Navodeći neimenovane izvore, AP javlja da je Duane “Keffe D” Davis uhićen u petak ujutro. Optužba ili optužbe nisu otkrivene u ovom trenutku, a optužnica se očekuje kasnije u petak.

Davis, kao ni njegovi pravni predstavnici, trenutno nisu dostupni za komentar.

Shakur je ranjen u pucnjavi iz jurećeg automobila 7. rujna 1996. godine te je umro u bolnici šest dana kasnije, u dobi od 25 godina. Davis, u intervjuima i svojim memoarima iz 2019. godine “Compton Street Legend”, opisao je svoje djelovanje u bandi South Side Compton Crips i priznao da je bio u Cadillacu iz kojeg je izbio pucnjava tijekom napada.

Tupac Shakur bio je nagrađivani reper, aktivist i glumac koji je prodajom preko 75 milijuna nosača zvuka postao jedan od najpoznatijih i najutjecajnijih glazbenika svih vremena. Unatoč brojnim istragama policije u Las Vegasu i Los Angelesu, kao i saveznih agencija, do danas nije uhićena ni jedna osoba zbog njegovog ubojstva.

Međutim, posljednjih mjeseci policija je ponovno iskazala interes za ovaj slučaj. U srpnju su zaplijenjeni materijali, uključujući 40-kalibarske metke, računala i fotografije, iz doma člana bande koji je tvrdio da je bio prisutan u automobilu iz kojeg su ispaljeni smrtonosni metci 1996. godine.

Policija je također pretražila Davisov dom u Hendersonu, Nevadi, koristeći sudski nalog odobren od strane sutkinje okruga Jacqueline M. Bluth, kako bi zaplijenila materijale povezane s pucnjavom.

Davis je isto tako naveo da je ujak Orlanda Andersona, još jednog člana Cripsa koji je bio identificiran kao sumnjivac u ubojstvu Tupaca Shakura. Anderson je ubijen u obračunu bandi u Comptonu godinu i pol dana nakon Shakurove smrti.

Piše: Showbuzz

Related Article