Hrvatska diskografska udruga želi proslaviti sve albume koji su izdani u 2023. godini kroz Nacionalni Dan Albuma. Ovaj poseban dan je prilika da se odaju priznanja umjetnicima, glazbenicima i svima koji su sudjelovali u stvaranju i promociji albuma.

Albumi su mnogo više od kolekcije pjesama. Oni su umjetnička djela koja prenose priče i emocije te stvaraju duboko iskustvo kod slušatelja. Nacionalni Dan Albuma podsjeća na važnost glazbe u našim životima i kako nas povezuje i inspirira. Ova inicijativa slavi umjetnost glazbe kroz sve albume koji su oblikovali našu kulturu i ostavili neizbrisiv trag u povijesti.

Ovogodišnje obilježavanje Nacionalnog Dana Albuma održat će se 21. listopada u različitim gradovima diljem zemlje. Bit će organizirani posebni događaji, koncerti i druge aktivnosti posvećene albumima iz protekle godine. Na ovim događanjima bit će počašćeni i svi oni koji su doprinijeli izdavanju, promociji, popularizaciji i uspjehu albuma.

Također, povodom Nacionalnog Dana Albuma bit će predstavljena knjiga “75 priča o albumima – Diskografska spajalica”, koja donosi intervjue s doajenima hrvatske glazbene industrije i novim talentiranim glazbenicima. Ova knjiga će približiti albume, rad autora, glazbenika i diskografsku industriju na poseban način – kroz priče koje oslikavaju bogatstvo hrvatske glazbene scene.

Pridružite se obilježavanju Nacionalnog Dana Albuma i proslavite kreativnost i uspjeh glazbenih albuma koji oblikuju našu kulturu i donose radost slušateljima.

Piše: Showbuzz

Related Article