Ivona Glavaš, talentirana dizajnerica iz Osijeka, nedavno je ostvarila veliki uspjeh na svjetskoj modnoj sceni. Svoju reviju predstavila je na prestižnom Milanskom tjednu mode, što je rijetkost za mlade dizajnere. Otkrijte kako je Ivoni uspjelo organizirati reviju u Italiji i što joj ovaj uspjeh znači, u ekskluzivnom intervjuu za In magazin.

Samo prije godinu dana, dok je radila svoju prvu reviju u Splitu, Ivona Glavaš nije mogla ni zamisliti da će se naći među izabranim kreatorima koji predstavljaju Hrvatsku na svjetskoj modnoj pozornici u Milanu.

”Sada, nakon svega, već postajem svjesna veličine ovoga, ali prije današnjeg popodneva sve je izgledalo nestvarno. Moram priznati da sam iznimno zadovoljna svime što sam postigla. Ovo je vrhunac moje karijere i mislim da se dogodio baš u pravom trenutku, kada sam ja bila spremna za to”, otkriva Ivona s ponosom.

Kako bi prepoznali nove modne talente u Hrvatskoj koji će se predstaviti u Milanu, zadužena je osoba s previše iskustva u svijetu mode. Josip Grabovac, modni stručnjak, odlučuje koji dizajneri će imati čast predstaviti svoje kreacije u Milanu.

”Dok je ona radila svoju reviju, tada je i Emporio Armani prikazivao svoje kolekcije. Nisam rekao da će ona postati sljedeći Emporio Armani, ona već ima svoje ime. Dolazi nova era u kojoj novi talenti postaju vlastiti brendovi. Svatko ima svoje mjesto – i u Milanu i diljem svijeta, svatko ima svoju zvijezdu”, objasnio je Grabovac.

Cijela ovaj uspjeh možda je zasluga i zvijezda koje su se poklopile da se Ivonin san ostvari. Uoči desete obljetnice brenda, dizajnerica nije mogla poželjeti bolji dar od nastupa na milanskoj reviji. Talijanska publika imala je priliku uživati u njezinim novim kreacijama, koje su naišle na oduševljenje.

”Za ovu reviju smo uložili puno truda i pažnje u svaki detalj. Čak smo dodali logo na svaki gumbić. Uveli smo nove materijale, kao što je tweed, koji do sada nismo koristili. Sve su reakcije bile izvrsne, a već tijekom same revije dobila sam narudžbe za ta odijela”, otkriva Ivona sretno.

Njezina kolekcija ističe se po prepoznatljivom ženstvenom, profinjenom, elegantnom i romantičnom stilu. Na reviji je svoje kreacije nosilo deset manekenki, a čast da zatvori reviju pripala je još jednoj talentiranoj Hrvatici s međunarodnom karijerom, Valenti Đurić.

”Nakon četiri godine, ponovno sam se vratila na modnu pistu u Milanu. Kolekcija je bila predivna i sve je bilo nosivo. Smatram da se Ivonine kreacije mogu usporediti s vodećim svjetskim brendovima”, izjavila je manekenka Valentina Đurić s oduševljenjem.

”Budući da ona ima dugogodišnje iskustvo u Milanu, njezina mi je pomoć zaista mnogo značila. Svojim savjetima i idejama pomogla mi je oko odabira manekenki, čak mi je i pomogla da ih obučem. Uistinu me spasila”, dodala je Ivona, zahvalna Valentini na podršci.

U publici su sjedili brojni modni stručnjaci koji odabiru koji će kreatori dobiti priliku biti predstavljeni u svjetski poznatim časopisima. Ivoninu reviju zapazili su zbog iznimnog talenta, a već prije kraja revije dogovorene su nove kampanje koje bi mogli lansirati Ivonine kreacije na svjetsko tržište.

”Moram priznati da sam iznimno polaskana. Ovo je bio moj san o kojem sam maštala još od djetinjstva. Od trenutka kada sam otvorila svoj atelje i radila revije u Zagrebu, oduvijek sam sanjala o tome da se moje kreacije prezentiraju u Milanu. I eto, sada mi se taj san napokon ostvario”, izjavila je sretna Ivona.

Ivona je pravi dokaz da se strpljenje, upornost i talent uvijek isplate. Ona je inspiracija svima koji maštaju o ostvarenju vlastitih snova.

Ne propustite pratiti emisiju IN magazin od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV. Pogledajte propuštene emisije besplatno na novatv.hr.

 

Izvor: Showbuzz

Related Article