U kina je stigla dugo očekivana adaptacija romana Agathe Christie iz 1969. pod nazivom Hallowe’en Party.

Film ”Ubojstvo u Veneciji” stigao je na veliko platno u pravo vrijeme kada nas niže temperature i kiša inspiriraju da odemo u kino i uživamo u odličnom filmu. Ovaj misteriozni film s detektivom Herculeom Poirotom je sve što nam treba da popravimo tmuran jesenji dan.

Redatelj i glavni glumac Kenneth Branagh je uspio stvoriti najbolji nastavak do sada koji prati belgijskog detektiva Herculea Poirota. Film započinje s prekrasnim kadrovima Venecije koji postavljaju iznimnu atmosferu koja se održava kroz cijeli film. Mračna, mistična i intrigantna atmosfera pridodaje toplinu hladnoj palači u kojoj se likovi nalaze. Oduševljena sam načinom na koji je Branagh stvorio atmosferu, koja je ključna za izvrsnost ovog filma. Iako je detektivska misterija u svojoj srži, “Ubojstvo u Veneciji” također eksperimentira s drugim žanrovima na uspješan način.

Ovaj film će vas povremeno preplašiti kao pravi horor, ali isto tako ćete se nasmijati šarmantnom Poirotu i njegovim dosjetkama. Vizualni elementi filma su elegantni i podsjećaju na stare glamurozne hollywoodske filmove, ali “Ubojstvo u Veneciji” donosi i novi sloj koji čini film iznimno ugodnim za gledanje.

U filmu “Smrt na Nilu”, koji je prethodio “Ubojstvu u Veneciji”, glumačka podjela nije bila dosljedna i to je utjecalo na kvalitet filma. S druge strane, “Ubojstvo u Veneciji” okuplja izvanredne glumce koji vjerodostojno prikazuju svoje likove. Radnja filma je jasna gotovo od samog početka, ali intrigantno je kako detaljno promatranje može otkriti glavnog ubojicu prije raspleta radnje. Ovaj film uspijeva održati interes gledatelja upravo zbog svih pametno izvedenih segmenata.

Kenneth Branagh ponovno briljira kao detektiv Poirot, donoseći beskrajni šarm i pravi komični tajming. Tina Fey je izvanredna u ulozi spisateljice krimića Ariadne Oliver, dok Kelly Reilly fenomenalno prikazuje emotivnu opernu pjevačicu Rowenu Drake. Svi glumci u filmu pridonose njegovom uspjehu svojim izvanrednim nastupima.

“Ubojstvo u Veneciji” je film koji će vas osvojiti. Uzbudljiva atmosfera, izuzetna glumačka postava i intrigantna priča su dovoljni razlozi da pogledate ovaj film što prije.

 

 

 

 

Piše: Showbuzz

Related Article