Obitelj i prijatelji opraštaju se od legendarne glazbene ikone Mila Hrnića

Legendarni dubrovački glazbenik, Milo Hrnić, napustio nas je u 74. godini nakon duge i teške bolesti. Obitelj, prijatelji i obožavatelji ispratili su ga na posljednji počinak, prisjećajući se njegovih nezaboravnih pjesama, ali i dobrota i šaljivosti koje su ga krasile.

”Milo, dubrovačka legenda, kao što su bili i Oliver, Kemal i Arsen.”, riječi su kojima je Izmira Brautović Mima opisala Mila Hrnića. ”Dubrovnik je izgubio jednog od najboljih muških izvođača hrvatske zabavne glazbe”, dodao je Dragan Hamović.

Njegova obitelj i prijatelji su se teško oprostili od čovjeka čije su pjesme oblikovale povijest hrvatske glazbe. ”Pamtiti ću Milu kao dobrog čovjeka, prijatelja i po svim pjesmama koje je stvorio”, izjavio je Lolo Špilj. Izmira se prisjetila kako će ga pamtiti po njegovoj dobroti, dok je Đorđo Baranac naglasio njegovu velikodušnost i talent.

Milo će zauvijek ostati zapamćen kao ”ljudina”. Malo ljudi zna da je spašavao brodolomce iz Indijskog oceana za vrijeme oluje 1965. Godine zbog čega je postao počasni građanin Bombaja. Osim svoje glazbe, uvijek je bio poznat i po svojoj šaljivosti. ”Jednom smo radili prilog za IN Magazin. Bili smo na plaži i vozili se gliserom, a Milo nas je pitao kako se snalazimo. Kasnije, kad je uhvatio tunu, bio je kao pravi mornar”, prisjetio se Dragan.

Mnogo je lijepih trenutaka provedeno u njegovom domu, gdje je uvijek bio gostoljubiv domaćin. ”Svaki Božić i Badnji dan kod njega su slavili kao najveći koncert na svijetu”, rekao je Lolo.

Mila će pamtiti kao ”ljudinu” koja je ostavila neizbrisiv trag svojim pjesmama. ”Teško je sad govoriti! Sada pjeva s anđelima gore!”, zaključila je Izmira.

Pratite IN Magazin od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

Piše: Showbuzz

Related Article