Ovo je priča o mom sudjelovanju u planinarskoj utrci Highlander Velebit i zašto nisam uspjela doći do cilja. Ispričat ću vam svoje iskustvo i zašto mi je žao što nisam završila cijelu avanturu od oko 50 km.

Danijela Dvornik, poznata osoba i zaljubljenica u prirodu, podijelila je svoje dojmove s utrke Highlander Velebit. Nažalost, nije uspjela završiti cijelu rutu i podijelila je svoje razloge s pratiteljima.

Kada sam saznala da mi od Panosa do Velikog Rujna treba 9 sati, a već je bilo kasno ujutro, shvatila sam da bih do cilja stigla noću. Hodanje po zahtjevnom terenu po mraku za mene nije bila opcija. To je bio prevelik rizik. Još da sam srela medvjeda po noći… Možda bih preletjela cijelu rutu ili bih postala hrana za medvjeda.

Iako nisam došla do cilja, ne žalim što sam sudjelovala u utrci. Bilo je teško, ali osjećam ponos zbog onoga što sam napravila. Hodala sam 18 km teških uspona i spuštanja, a mjerač kilometara je pokazivao da je put bio dug čak 22 km. Činilo mi se da hodam čitavu vječnost. Nakon neprospavane noći i grčeva u mišićima, donijela sam odluku da odustanem od daljnjeg puta. Treba znati procijeniti svoje snage i odustati na vrijeme.

Unatoč tome što nisam došla do cilja, ovo iskustvo je za mene uspjeh. Izvan je moje zone ugode i nešto što mi ni u snu nije palo na pamet da mogu postići. Tijekom utrke sam upoznala predivne ljude i stekla nezaboravne trenutke. Poseban pozdrav ekipi iz Valpova!

Danijela Dvornik posljednjih godina živi u Sutivanu na otoku Braču i uživa u životu na otoku, koji je postao njezin komadić raja.

Piše: Showbuzz

Related Article