Maja Jalšovec, bivša natjecateljica showa MasterChef, hrabro je progovorila o nasilju u vezama, stajući u obranu žrtve nasilja, Klare Buntić. Ujedno je otkrila da je i sama bila u nasilnoj vezi.

Maja Jalšovec, koja se proslavila sudjelovanjem u popularnom kulinarskom showu MasterChef, nedavno je na svojem profilu na društvenoj mreži TikTok objavila video u kojem je osudila nasilje nad ženama. U video isječku, Maja je podržala Klara Buntić, ženu koju je zlostavljao suprug Denis, ističući da se nasilje ne smije tolerirati.

Maja je izrazila nevjericu nad komentarima koje je vidjela na snimku zlostavljanja Klare Buntić, istaknuvši da se žena često nakon doživljene traume mora nositi s osuđivanjem i kritikama. Uz to, Maja je otkrila da je i sama prošla kroz slično iskustvo nasilja u jednoj svojoj prošloj vezi.

Ovom prilikom, Maja je istaknula kako nasilje obično započinje maliciozno i suptilno, te se postepeno intenzivira tijekom godina. Ono se nekad manifestira psihičkim ponižavanjem i maltretiranjem, dovodeći žrtvu do pitanja vlastite vrijednosti. Stigmatizacija žrtava nasilja uz “ali” izjave dodatno podržava nasilje, a Maja je odlučna u očuvanju svijesti o ovom važnom pitanju.

Maja je zaključila da je važno otvoreno govoriti o nasilju nad ženama kako bi se izazvala promjena u društvu. Njeno hrabro svjedočanstvo i podrška Klari Buntić naišli su na podršku brojnih ljudi na društvenim mrežama, te su povećali svijest o ovom gorućem problemu.

Maja Jalšovec se proslavila svojim kulinarskim vještinama u showu MasterChef, te je tamo ostvarila zavidne rezultate. Bez obzira na to što nije stigla do samog finala, njen glas i iskustvo u borbi protiv nasilja nad ženama su i dalje vrlo važni.

Piše: Showbuzz

Related Article