U podrumima Dioklecijanove palače održana je modna revija “Slavimo život”, u organizaciji Županijske lige protiv raka i splitske Udruge Caspera, čije su članice žene oboljele i liječene od karcinoma. Posebnost revije je u činjenici da su je nosile hrabre žene koje su prošle ili prolaze kroz liječenje.

Revija u Dioklecijanovim podrumima bila je ispunjena do posljednjeg mjesta u čast ženama koje su se odlučile boriti s osmjehom.

Modni dizajner Šime Kovačević izrazio je svoje osjećaje prema reviji: ”Svi su nas ovi ljudi naučili jedan život, da ga živimo punim plućima i da ne čekamo što će biti sutra. Želio bih da je moja sestra, koja više nije s nama, bila ovdje sa mnom.”

Petnaest hrabrih članica Udruge Caspera uvježbalo je reviju u samo petnaest dana, bez prethodnog iskustva na modnim pistama.

”Ponosna sam na svaku od njih jer su se odvažile izaći i pokazati svoju hrabrost i predivnu modu. Ovo je još jedan put koji dokazuje da žene koje se suočavaju s rakom nisu prestale živjeti!”, izjavila je Sonja Grgat, predsjednica udruge Caspera.

Izabela Martinović, koja je također pobijedila bolest, nastupom je nadahnula sve prisutne. ”Ove prekrasne žene su me oduševile večeras. Sve smo naučili da se sve može pobijediti i da trebamo biti sretni i zadovoljni koliko je to moguće. Ova revija je za njih bila vau!”, izjavila je Izabela.

Publika je s oduševljenjem i emocijama pratila reviju. Žana Krželj, koreografkinja, je istaknula: ”Svi smo zajedno plakali kad je revija završila. Bilo je gospođa koje su došle sa kemoterapije na vježbu, a onda su hodale pistom s osmijehom i bolovima u nogama.”

Brojni akteri splitskog društva podržali su ovu hvalevrijednu inicijativu. Ivan Kovačević, županijski vatrogasni zapovjednik, je izjavio: ”Mi vatrogasci smo imali dvije humanitarne akcije, a ove hrabre žene su nam bile podrška. Uvijek smo tu jedni za druge.”

Teškoće se najlakše suprotstavljaju humorom, slažu se prisutni. Slavica Aralica, spisateljica, je iznijela svoj humorističan pogled na situaciju: ”Mi smo svakoj stvari dali šaljivo ime kako bi se život činio lakšim. Jer sve u životu prođe, pa tako i teška vremena. Trebamo izvući najbolje iz svakog dana, barem jedan osmijeh.”

Gledajte IN magazin od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a ako ste propustili emisije, možete ih besplatno pogledati na novatv.hr.

Piše: Showbuzz

Related Article